Jogtalanul, okirathamisítás révén használták fel Czeizel Endre spermáját, így fogant mesterséges megtermékenyítéssel a genetikus legkisebb gyermeke – a Blikk információi szerint emiatt tettek családtagok feljelentést ismeretlen tettes ellen.

Czeizel Endre fiatal szerelméről több alkalommal, így életrajzi könyvében is nyíltan beszélt, ahogy arról is, hogy a fiatal nő miatt nem akart elválni felségétől.

A könyvben Czeizel elmondja, hogy fiatal barátnője gyermeket akart tőle, de ettől ő életében húzódzkodott:

Már csak a korom miatt is felelőtlenségnek éreztem egy újabb gyermek vállalását. (...) Romantikus szakmai énem kitalált egy kompromisszumos megoldást. Lefagyasztattam a spermámat, és megbeszéltem, hogy ezt a halálom után felhasználhatja, ha még akkor is úgy gondolja majd. (...) Biztos voltam fogamzóképtelenségemben. Mégis, (...) egyszer csak arról tájékoztatott, hogy várandós. A hír hallatán, hogy újra apa leszek, kiborultam (...). Később azt gondoltam, hogy az ilyen körülmények között fogant magzat úgysem marad meg. Megmaradt. 2014 augusztusában megszületett (...).

Azonban a spermadonor beleegyezési nyilatkozatára valamilyen okból kifolyólag nem Czeizel Endre neve került, hanem valaki másé.

A hagyatéki tárgyaláson derült ez ki, amikor a két kisgyerek anyja bejelentette igényét a hagyaték egy részére: a bekért iratok a kisebbik gyerek esetében nem klappoltak, ezért tett a család egyik tagja okirathamisítás miatt feljelentést.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Hát így van ez!!! Milyen érték lesz pár év múlva jelenlegi nemzeti nagyjaink spermája!!?? Egyébként is hozzájárulhatnának a magyar népesség nagy arányú csökkenésének megszüntetéséhez!!!???
Bercifiu
@Jozefina: Igazad van, én csak attól félek, hogy a simi által nevezett személyt szaporítják.
Bercifiu
@Jozefina: Remélem nem a Lajos által megnevezettre gondoltál, mint alany.
Szókrakész
És a spermabank befizette az államnak a tranzakciós illetéket, adókat?
Csizmás Kond
...szerintem az öreggel sem volt minden rendben...
Eriksson
Feltételezem, hogy a Professzor Úr még életében megtette a a végakaratának megfelelő intézkedéseket.
Hogy ez több-e, vagy kevesebb mint amit az érintettek elvárnának, azon lehet vitatkozni, de a lényegen nem változtat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.