Decemberben még csak 64 orvos írt drámai hangú nyílt levelet az egészségügy helyzetével kapcsolatban, mára viszont 781 doktor vállalja névvel a véleményét: betelt a pohár. Ezúttal már közvetlenül a miniszter segítségét kérik – írja a medicalonline.hu.

Az orvosok a korábbi nyílt levélhez hasonlóan ismét három kérdést tesznek fel, ezekre várnak válaszokat a minisztertől:

Meddig tűrik a hálapénz jelenlétét az egészségügyben?

Mikor hívnak össze széleskörű szakértői kerekasztalt az egészségügy szereplőivel?

Milyen konkrét intézkedéseket hoznak az egészségügyi dolgozók anyagi megbecsüléséért a 2016-os év folyamán?

A felháborodott orvosok egyúttal egy történetet is felidéznek:

A betegbiztonság kérdését illetően van a magyaroknak egy szép története a 19. század derekáról. Egyik szereplője Levy professzor, egy dán szülész-nőgyógyász, aki megépítette a kor legmodernebb szülészeti klinikáját, folyóiratot alapított és számos tudományos közleményt írt. Mondhatjuk, hogy akkor Európa-szerte elismert szaktekintély volt. Levy professzor ma mégis egyetlen sajnálatos dolog miatt él az utókor emlékezetében és egyetlen művét idézik. Azt a közleményt, melyben – bár lehetősége lett volna felkarolni – szavainak súlyát latba vetve utasította el egy viszonylag ismeretlen magyar orvos javaslatát. Semmelweis Ignác a szülő nők biztonságát tiszta kezű orvosokkal szerette volna garantálni. Mint tudjuk, igaza volt, és végül a hátráltató erők ellenére örökre megváltoztatta az egészségügyet, az anyák megmentője lett. 2015-ben Semmelweis Ignác hazájának gyógyítói jutottak a legkevesebb kézfertőtlenítőhöz Európában.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ezek jó kérdések. Kár, hogy Balog Zoltánnak lövése sincs az egészhez.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gazdag dezső
Nagyon egyszerű a dolog ! Régebben volt idő amikor azt tudtuk,hogy 11 millió kb. az ország népessége.Mára már csak 9,5 körül vagyunk.További közel egy millió azok száma,és a fiatal munkaképes dolgozni is akarók száma akik külföldre járnak dolgozni!Itt maradt kevés igazi dolgozni is akaró munkaképes ember,meg az öregek gyerekek,munkakerülők akiket még az itthon levő becsületesen dolgozó emberek tartanak el!Aztán itt van egy óriási államigazgatási aparát akiknek a fizetése az egekben jár! Aztán még a pénzek elosztása sem normálisan megy !Barátoknak ,rokonoknak ,stadionokra,Felcsútra ,mennek a pénzek!De adakozunk a romániai,a szerbiai Magyaroknak is annyit hogy azok éves kölségvésének többszörösét is kapják! Röhögnek rajtunk az ingyen kapott pénzek miatt!Igaz Róbert bácsik vagyunk,és osztjuk az ajándékot szerte.Aztán kapjuk cserébe az utálatot,kitiltást az országukból,az ellenséges szításokat az ottani kormányoktól. /Románia /Csoda ,hogy működik ez az ország gazdasága a további sok sikkasztók, csaló emberek országában !Hogy is van az ,hogy egy igazi lenyúló állami cég mint a BKV ,vagy a MÁV csúcsvezetői éves jövedelme akár évi 100 millió is lehet amíg egy buszvezetőé 150 ezer havonta ?Meddig bírja ezeket a Magyar nép?
nezelodo
Na várhatják ennek a nótásnak a válaszát, akárcsak a KLIK becsapott áldozatai a hozzá intézett panaszos leveleikre a választ. Szarnak ezek nagy ívben a talajmenti káderre, ezektől csak büntetést, hatósági dörgedelmet, és adóbefizetésre való felszólítást kapnak, na meg hazug konzultációs kérdéseket.
human
Az orvosok szakszervezetének vezetőjét érdemes meghallgatni, én támogatom:
www.atv.hu/videok/video-20160105-781-orvos-kerdez-balog-zoltan-minisztertol

Nem csak a fizetésemelésről van szó. Az egész rendszerrel van bajuk az orvosoknak. Náluk is megjelentek a feudális viszonyok, ahol csak úgy posztokat osztogatnak a barátoknak. Abban is igazuk van, hogy inkább utaznék csak tapasztalt szakemberek műtsenek, mint kényelmesen helyben egy tapasztalatlan orvos műtsön.
A szakszervezeti vezető arra buzdítja a fiatal orvosokat, hogy tegyék az amit ő. Menjenek ki külföldre és figyeljék meg, hogy kell egy jó egészségügyi rendszernek működni, majd jöjjenek vissza és harcolják ki a változást itthon.
vonotok
@papa.49: Alig várná az út végét. Peche lenne mert Én csak a patológia elölt állnék meg vele.
kkalman
Az emberminiszternek már az is magas kérdés, hogy mennyi egyszer egy. Az meg, amit az orvosok kérdeznek a csürhe egész vezérkarának magas, mint disznónak a zsebóra. Ugyanis stadionról, kisvasútról, saját lábon álláshoz szükséges lenyúlható pénzről nincs szó a kérdések között. De még csak nem is utalnak ezekre, ami azért mégiscsak felháborító.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.