Érdemi, exkluzív interjút adott Andy Vajna a Népszabadságnak, melyben a tv2 felvásárlásának kérdésén túl politikai kapcsolatairól és rádiós terveiről is beszél. Az oligarcha megerősítette azokat az értesüléseket, hogy az üzleti partnerekkel való tárgyalás miatt húzódott el a csatorna eladása. A vételár viszont üzleti titok.

Vajna éppen az ellenkezőjét állítja annak, amit Fonyó Károlyék, akik semmisnek tekintik a tranzakciót:

A tárgyaló partnereim és az ügyvédek egyaránt biztosítottak róla – és a szükséges dokumentumokat is elénk tárták –, hogy engem semmi nem korlátoz a TV2 tulajdonjogának megszerzésében. Nem tudom, hogy ez a cég milyen alapon fogalmazta meg az igényeit. Szerintem a tulajdonjogi helyzetem világos, részünkről a tranzakciót lezártnak tekintjük.

Vajna megerősítette, hogy az Eximbank beszállt a finanszírozásba, de kiemelte, hogy a tranzakció piaci alapú volt. Azt is elmondta, hogy a magyarországi vállalkozásainak Magyarországon leadózott nyereségeit mindig Magyarországon fektette be az elmúlt évtizedekben.

A filmmogul odaszúrt az őt a kaszinói miatt kritizáló ellenzéknek is:

Érdekes, hogy most részben azok támadnak, akik korábban meghosszabbították a kaszinókoncessziót, és akiktől a filmes érdemeimért állami kitüntetést is kaptam.

Kérdésre válaszolva Vajna elmesélte, hogy a tévés bizniszbe már 1997-ben is bele akart vágni, ám akkor – talán  felsőbb döntésre – az RTL elhappolta az általa gründolt tévé elől a koncessziót.

Vajna: nem beszéltem meg Orbánnal a TV2-bizniszt

Soha nem fogom elfelejteni: reggel vittük be a hiánypótlást, az RTL illetékese is rohant be a pályázati dokumentációval, hogy ne késse le a határidőt. A pult előtt véletlenül leejtette a paksamétát, és a szétszóródtak a papírok. A nagy része, több száz oldal teljesen üres papír volt!

Vajna ügyesen kikerülte viszont azt a kérdést, hogy politikai támogatás nélkül lehet-e milliós nézettségű kereskedelmi csatornát birtokolni Magyarországon. A miniszterelnökkel való viszonyáról így fogalmazott:

Nem mondanám, hogy közeli barátok vagyunk. Persze, említettem neki, hogy belevágok ebbe a bizniszbe, de túlzás lenne azt mondani, hogy „megbeszéltük”.

Vajna egyébként úgy hiszi, képes lehet arra, hogy az évek óta veszteséget veszteségre halmozó tv2-ből egy nyereséges csatornát csináljon. A csoportnak terjeszkedési tervei is vannak, ugyanakkor a rádiós piacon nem tervezi a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Class FM frekvenciájának megpályázását:

Összeálltam Bakai Mátyással, aki a Roxy ügyvezetőjeként az egyik legjobb, legfiatalosabb rádiót vitte. Úgy gondolom, jól kiegészíti majd a televíziót, promócióra is kiválóan alkalmas. Viszont a Class FM frekvenciájára jelenleg nem tervezek pályázni.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Hörcsög de jól tudsz hazudozni, csak nem ezért alkalmaz a hazugovucs téged???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szmeagol
@vonotok: Jó kérdés, de nem tudom rá a választ!
Tán az a rohadt pénz! :-)
karma1
Szegeny modinak ma fel volt adva a lecke: horiarcu ven hulye miatt akar mindenkit toroltethetett volna, Ennyi lelkes tamogatot, mint mi vagyunk itt,...:o)))) HIHI

Egy kicsit lusta vagyok rakeresni, valaki el tudna mondani, mi volt az a nagy magyarn "kituntetes", amit a filmiparban vegzett aldasos tevekenysegeert kapott Magyarorszagon?
Maximum csak egy hard porno elkesziteset feltetelezem rola, azt is sz@r kivitelben...
vonotok
@szmeagol: Vagy az eszement Viktorunk.
spu00
@karma1: Legalább nézné meg, hogy milyen filmekben volt érdekelt Amerikában. Tudja ismereteim szerint nem ajtó nyitogató volt, s jelenleg is számon tartott egyén kint. De hát az Önök érték ítéletével Amerika nem tud versenyezni, utolérhetetlenek Önök.
karma1
@spu00: Koszonom, vettem a faradsagot, leborulok a nagysaga elott 2009-ig, viszont azota semmi masrol nem hires, mint hogy o alakitja a Masodik Stroman szerepet a Nagy Nemzeti Lopasban...
A volt "muveszetenek" pedig semmi koze a jelenlegi kaszinoztatasahoz, szerencsejatek- es eg yeb uzelmeihez.

Meg mielott beajulna andy vajna oriasi formatumu alakja elott, megsugom, hogy a producer PENZELI a filmet, altalaban nem a sajat penzebol, hanem azoknak a cegeknek a penzet kezeli, akik erdekeltek egy film kesziteseben.

Amerikaban is repesve varjak a nagy (elet)muveszt, foleg az Interpol reszerol oriasi az erdeklodes.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.