Több mint nyolcvan géppel folyamatosan végzi a hó eltakarítását és az utak síkosságmentesítését a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Budapesten.

Az FKF közölte: reggel hat órakor életbe lépett a legmagasabb készültségi fokozat, miután az Országos Meteorológiai Szolgálat jelezte a várható havazást.

Első ütemben az 1200 kilométer hosszúságú főútvonal-hálózaton végzik a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést. A feladatok végrehajtásakor a fontossági sorrend: a hidak, a felüljárók, a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető út, a Budaörsi út (mint az M1-es és az M7-es autópálya ki- és bevezető szakasza), az M3-as, az M5-ös autópálya és a 2-es, 6-os, 10-es és 11-es főút fővárosi bevezető szakaszai, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai, az autóbusz- és fő közlekedési útvonalak, a kórházakhoz, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz kapcsolódó utak.

A 2100 kilométer hosszúságú mellékútvonal-hálózaton csak a fő- és közösségi útvonalak rendbetétele után kezdődhet meg a munka.

A munkavégzést nehezíti a mínusz 9 Celsius-fokos hideg, mivel a hintőanyag lassabban fejti ki olvasztó hatását.

A mellékutak havasak, csúsznak, ezért arra kérték a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel, körültekintően közlekedjenek.

Olvasónk küldött egy képet a behavazott Németvölgyi útról, ahol még nem jártak a hókotrók. 

Nyolcvan géppel takarítják a havat a fővárosban

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Tavaly ilyentájt volt egy ugrásom Hollandia irányába! Este felé sorban mentek előttem a sószórók, én meg hülyének néztem őket, hisz még csak felhő sem volt az égen! Aztán reggel már indultam is vissza, mit mondjak esett a hó, de csodák csodájára leért és már olvadt is el!, hisz előre felsózták! Hegyeshalomig hónedves úton biztonságban tudtam jönni! Aztán hazaértem és éreztem, itthon vagyok...!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gazdag dezső
Még szerencsére eddig nem is volt hó,és igazi tél! Mi lesz ha lesz egy kicsit több hó is?Vagy erre már nem jut elég pénz mert elment a pénz Felcsútra a barátoknak ,meg stadionokra...stb.
papa.49
A legelső a Cinege utca, akkor is ha ott nem is esett hó))))))))))))
Mobil123
@lópicigáspár: Legalább nézelődhettél. :-D Milyen szép a magyar táj :-D
lópicigáspár
@Mobil123: Hidd el, láttam már, egyszerűen haza szerettem volna jutni!
Lepényleső
Május elseje nem lett volna erre alkalmasabb dátum,ha a hóesés nem volt elég hozzá,hogy
elkezdjék.
Mobil123
@lópicigáspár: Tudom , de csak poénnak szántam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.