Tíz ember ellen emelt vádat az ügyészség a röszkei közúti határátkelőnél tavaly szeptemberben történt tömegzavargás ügyében. Orbán Viktor ősszel még terroristaként emlegette őket. 

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, a kilenc szíriai és egy iraki állampolgárt határzár – tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett – tiltott átlépésének bűntettével vádolják.

A vádirat szerint a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kihirdetése után, szeptember 16-án több száz migráns gyülekezett a határátkelőhely szerb oldalán. A Magyarországra belépni akaró, kezdetben békés tömeg idővel agresszívvá vált, a kerítést feszegette, próbálta kidönteni, majd néhányan kövekkel dobálták a magyar oldalon felsorakozott rendőröket. A vádlottak egyike megafonnal a kezében különböző nyelveken beszédeket tartott, és megpróbálta irányítani a magyar rendőrökkel szemben fenyegetően fellépő tömeget. A tömegzavargás résztvevői kidöntötték a határt védő kaput, amelyen keresztül – mások mellett – a vád alá helyezett tíz ember is jogosulatlanul magyar területre lépett. Őket a rendőrök kiemelték a tömegből, majd őrizetbe vették.

A vádlottak közül a vádemeléskor heten előzetes letartóztatásban, hárman házi őrizetben voltak – tudatta a csoportvezető ügyész.

Az ügy pikantériája, hogy a kormány illetékesei egyértelműen terroristákról beszéltek velük kapcsolatban. Sőt, Orbán Viktor miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy "fogtunk terroristát, mert láttuk, hogy ki szervezte a szerbiai támadást, fényképeink vannak róluk." A Külügyminisztérium fotókat is bemutatott az elkövetőkről. Menczer Tamás, a külügy szóvívője pedig kijelentette: "aki a magyar határt megtámadja, terrorcselekményt követ el".

Ehhez képest az ügyészség szerint csupán tiltott határátlépés történt...

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
Kedves nertársak,valaki fogjon már egy terroristát,mert prezentálni kell valakit,az se baj ha eszkimó,csak muszlim legyen!:-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@GeoCravker: Valahogy én is igy gondolom ...nem is tudok hozzátenni semmit sem.
Eriksson
@gulyasgyula: Pont erre gondoltam. Ha az erős Németország elpazarolja javait minden jött-mentre, azon fogja magát észrevenni, hogy a V4-ek segítségére fog szorulni.
(Illetve szorul is, mert máris osztaná Merkel a selejtjét mindenfelé).
Eriksson
@gulyasgyula: ...hát szóval "nincs hova hátrálnunk".
gulyasgyula
@Eriksson: Megtarthatja őket mert ennek az eltunyult , belterjes Német bandának úgyis egy kis vérfríssitésre van szüksége ...Merkelen is látni milyen lassú felfogású ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.