9 és fél milliárd forintba kerül a tavaly májusban összetört Gripen pótlása. Ezért egy használt, jelenleg a svéd légierő szolgálatában álló gépet vesz a kormány – számolt be az RTL Klub Híradója.

A Honvédelmi Minisztérium államtitkára elmondta: már idén hadrendbe állhat a vadászrepülő. A Demokratikus Koalíció szerint azzal, hogy ezt a pénzt a Honvédelmi Minisztériumnak kell kifizetnie, az ország harckészültségét veszélyezteti a kormány. Azt még nem tudni, hogy mi lesz a gép balesetét okozó pilótával.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Gondolom érdemei elismerése mellett előléptetik, ha követik az 50 éves mintát ennek kell jönnie)))))))))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
Esetleg nem kellene még egy szimulátort is venni? A meglévő mindig foglalt...
Főlökött
@silber13: Ezzel meg is válaszoltad, ki volt a gép parancsnoka :)

Amúgy a kétüléses kivitelt nem harci célokra kellett beszerezni, hanem a kellő vizsgák letételére. Mivel az okító-oktató ellenőrzi a hadrafoghatóságot, vizsgázni kell nappal jóidőben, rosszidőben, minimumban, éjjel jóidőben, rosszidőben, minimumban, lövészet esetén, téli - nyári átállásnál. Szóval nem egyszerű a helyzet.
wagabund
jajj ...nemáááá... nem véletlenül van új (tökös)honvédelmi miniszterünk...csak tessenek figyelni tisztelt állampolgárok...
...nagy összegben fogadnék, hogy akad abban a honvédelmi ládafiában pénz...

na?
silber13
@Főlökött: Készséggel elfogadom amit mondasz, mindazonáltal nem tudok szabadulni egy fura gondolattól, nevezetesen attól, hogy a fónök belenyúlhatott a gép irányításába és a belenyúlás nem volt szerencsés. Ezt nézetem szerint alátámasztja, hogy egyszerre akarták működtetni a gázt és a féket, ami kissé furcsa De ezt neked jobban kell tudnod. És a másik: Simlis Simkicskó and his slepp valamit nagyon nem akar emondani...
Mangu
Egészségügy finanszírozása helyett ezért kell nekünk Gripen meg légi utántöltő hozzá, arról nem is beszélve, hogy "ezt a pénzt a Honvédelmi Minisztériumnak kell kifizetnie, az ország harckészültségét veszélyezteti a kormány" több, mint nevetséges. Öt perces hadsereg, hajrá magyarok! Nem a katonákat akarom megbántani, de esetünkben és a világ jelenlegi helyzetében nincs rájuk szükség. Mi, adófizetők fizetjük ki egy-két hülye felnőtt gyerekkori elmaradt katonásdi játéka miatt.
Főlökött
@silber13: Tudod, az igazság odaát van :)

Azért érdekes, hogy egy rutinos pilcsi töri össze a gépet, aki még reptérparancsnok is. Érdekesek voltak az első nyilatkozatok a helyszínről, mely teljes hajózó /pilóta/ hibát állapított meg. Mostanra pedig ment a maszatolás, füllentés hegyekkel.
Volt olyan kinevezett repülőtérparancsnok a történelem menetében, aki végiggurult a géppel, egy rég nem használt gurulón és a több misis hajtómű, az összes kavicsot-szemetet felszedte és landolt a hajtóműben. Kézi átforgatáskor olyan hangot adott a hajtómű, mint egy kávédaráló. Érdekes mód, ebből sem lett balhé, fű alatt megoldották okosban.
Itt is ez fog történni, borítékolhatóan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.