Terrorveszély esetén is lehetőség lenne a magyar katonák bevetésére, ha a parlament elfogadja a Honvédelmi Minisztérium javaslatát a rendkívüli jogrend alkalmazásához szükséges szabályok megváltoztatásáról – írja a Magyar Idők csütörtöki számában.

A lap úgy tudja, Simicskó István honvédelmi miniszter a jövő keddi, ötpárti egyeztetésen terjeszti elő a tervezetet, amely egy új, hatodik minősített időszak bevezetését szorgalmazza. A javaslat elfogadásához ellenzéki támogatás is szükséges az alaptörvény módosítása miatt – írják.

Az alaptörvény jelenleg veszélyhelyzet, váratlan támadás, megelőző védelmi helyzet, rendkívüli állapot és szükségállapot esetén engedi meg a különleges jogrend bevezetését, ami a honvédség hazai bevetésével, valamint belső mozgósításával járhat.

A lap saját értesülésre hivatkozva arról is beszámol, hogy Simicskó István a jövő héten ismerteti a hadsereg átszervezésével, korszerűsítésével kapcsolatos szervezeti változtatásait. Az átalakítás során egyebek mellett újra önálló haderőnemmé válhat a légierő, valamint Szolnok ezredszintű elit alakulatnak adhat otthon – írják.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Ideje lenne, már csak terrorveszély lesz.
Szókrakész
Jól haladnak az előkészületek a szükségállapot és teljes diktatúra bevezetéséhez.
Step by Step
justhpeter
Ezt az "albán" hadsereget bevetni ? Kerítésőrzésre OK. De másra ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.