Bár a pályázati feltételek mindegyikének megfelelt, mégsem vették fel egy kukásautó-vezetői állásra pályázó nőt. Az ok pont az volt, hogy nő – derült ki a BorsOnline-ról.

Ugyanis a cég kijelentette: nem foglalkoztat női alkalmazottakat. Az ok, hogy a kukásautó-vezetői munkakör sok zajjal, porral és fertőzésveszéllyel jár, és a szeméttelepi munkakör tradicionálisan férfi munkaerőt kíván meg. Emiatt vizesblokkot és öltözőt sem alakítottak ki nők számára.

A diszkriminált nő eljárást indított az ügyben, amely végén megállapították, hogy a cég gyakorlata "önkényes és indokolatlan" volt. A női öltöző kialakítása nem a munka természetével vagy jellegével van összefüggésben, hanem a munkafeltételek biztosításával, így emiatt nem küldhették volna el az asszonyt a cég anyagi hiányára hivatkozva.

Az érintett cég nem hagyja annyiban az ügyet, munkaügyi bíróság elé viszik.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Ha érvényes kategóriájú jogsija van akkor buknak a munkaügyi bíróságon is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@szaboria1: Nincs nekem ezzel bajom, láttam én is kifejezetten hagyományos férfimunkát végző nőket. Itt is csak az furcsa, hogy pont kukás akar lenni, s hogy nem vették fel, képes volt perelni is. Eléggé provokatív szaga van a dolognak. (Ráadásul már el sem érhető, valszeg valahol jót röhög magában, hogy jól megszívatta a szemeteseket).
szaboria1
@Eriksson: Vannak nők akik igen furcsa szakmákat választanak. pl. esztergályos, maros, cipész és nem mostan hanem a 60 -as években tanultak annak.
Eriksson
@szaboria1: Mondom, hogy semmi bajom ezzel. Ha egy nő esztergálni akar, esztergáljon, vagy bármit, amihez affinitást érez.
De kukázni?
Csizmás Kond
@szaboria1: mongyuk nem is a szakma sajátosságán van a hangsúly, hanem azon, hogy olyan helyre akar mindenképp begerülni ahol miatta sokmindent át kell változtatni...azt megértem, hogy valaki sofőr és egy hírdetésre jelentkezik viszont ha ott azt mondják, hogy bocsi de itt nincs külön női részleg akkor mit ugrabugrál ?
KERKA
Elvileg lehet egy nő a kukásautó sofőrje, ha meg van a jogsija hozzá. A piszkos és nehéz emelgetős munkát hátul úgyis a 2 férfi végzi el..
Bár nem tudom elképzelni, hogy egy nő pont egy kukásautóért rajongana.Elég furcsa eset.
Szókrakész
Bezzeg az amerikai nyomozós nyomuló szarokban ők még a szemetet is turkálhatják és abból kiderítik, hogy a csont egy sertéscsülökből származik. Vagy...
De mi szembemegyünk mindennel.
A nő már nem a konyhába való, hanem a szeméttelepre.
Milyen hülye egy felfogás a miénk, hogy tiltjuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.