Helyreigazítást kért Szijjártó Péter a New York Times-tól, miután a lap azt írta szerintük tévesen, hogy egy  magyar börtönőr megvert egy szír menekült nőt, mert visszautasította a közeledését. A cikk szerzője viszont kiáll a sztori mellett.

Az amerikai újságírót, Katrin Bennholdot a vs.hu kereste meg az üggyel kapcsolatban. Bennhold állítja: az eset az egyik magyar fogva tartó központban történt, az áldozat lánytestvére szemtanúja volt a történéseknek. Ám az is igaz, hogy az újságíró további részleteket nem tudott mondani, így nem derült ki, hogy a nőt mikor vagy hol verték meg, ahogy a szemtanú sem kívánta felfedni a nevét. Bennhold szerint ez azzal magyarázható, hogy a muszlim nők nehezen nyílnak meg, ezért ezeket a történeteket nem lehet leellenőrizni.

Az újságíró a VS-nek írt levélben megdöbbenésének adott hangot, hogy a migráns nők a beszélgetések során legtöbbször a magyar, a szerb és macedón hatóságokra panaszkodtak. Kegyetlennek írták le őket, mert megverték, kirabolták a menekülő nőket.

Magyar reakció

A NYT cikkére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága hétfőn azt közölte: a cikkben megfogalmazott állítás nem fordulhatott elő. Ezt azzal magyarázták, hogy a büntetés-végrehajtási (bv) intézetekben csak férfiak vannak idegenrendészeti őrizetben, migráns nőkkel a magyar bv-sek nem kerültek kapcsolatba. Ugyanakkor a VS hozzátette: egy szíriai asszonytól nem várható el, hogy egy magyar egyenruha láttán azonosítani tudja, a viselője milyen hatósághoz tartozik.

Mogyorosi Judit, aki a Migration Aid szervezésében dolgozott többek közt a Keletinél is, azért tartja kevésbé valószínűnek a történetet, mert szerinte a rendőrök tartottak attól, hogy valamilyen egzotikus betegséget kapnak el a menekültektől.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
No xargyártó akkor az éjjeliedény megint a fejedre borult, zselézheted a hajad vele)))))))))
Toby
Nem igaz a hír, nálunk csak gáncsolták a migránsokat, meg leterroristázták őket !
Békés nemzet a magyar, azért üt elsőnek, hogy ne kelljen másodszorra !
Lepényleső
A félreértés lehet ott is,hogy Magyar állampolgárságú volt az elkövető,de teszem azt
egy bolíviai nemzetiségű. Ebben az esetben mindkét félnek igaza van,és egyiknek sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.