David Cameron brit miniszterelnök munkalátogatásra érkezett Magyarországra. Hogy mennyire sikerül meggyőznie Orbán Viktort az EU-t érintő reformtörekvéseiről, azt kövesse a Propelleren percről percre!

16.25. Vége, ennyi volt, elvonulnak a miniszterelnökök egy rakás testőr kíséretében. Köszönjük a figyelmet!

16.21 – Orbán: négy dolgot javasolt megfontolásra a brit miniszterelnök, ebből hármat úgy, ahogy van, támogat a magyar kormány. Ezek az EU közös piacának kiteljesítése, az egyes EU országok szorosabb integrációjának engedélyezése és a jog, hogy az uniós jogszabályokat adott esetben blokkolhassa a nemzeti parlamentek egy csoportja. A miniszterelnök szerint köszönettel tartoznak Nagy-Britanniának, mert ezek olyan kérdéseket, amelyeket Magyarország nem tudna kellő súllyal felvetni. Viszont Cameron negyedik javaslata nehezebb ügy.

Nekünk nagyon fontos, hogy ne tekintsenek bennünket migránsoknak. (...) Mi nem migránsok vagyunk, hanem az EU-hoz tartozó állam polgárai. Mi nem élősködni megyünk Nagy-Britanniában, mi nem elvenni akarunk (...)

Orbán szerint fontos, hogy a kinti magyarok tiszteltet kapjanak és ne szenvedjenek el diszkriminációt. De nyitottak a javaslatokra, amelyek megszüntetik a szociális visszaéléseket. Azt szeretné, ha ezt a megállapodást a V4-ekkel együtt tudná megalkotni.

16.18 – A migráció kérdésben is egyetértenek: először az országoknak a saját lakosaikat kell megvédeni.

16.11 - Cameron a TV2 kérdésére megerősíti, hogy azt fogja javasolni, 4 évig kelljen kint élni az Egyesült Királyságban, mielőtt bárki hozzáférhetne az összes szociális juttatáshoz.  Orbán szerint 55 ezer Magyarországon született munkavállaló van Angliában, és ők több adót és járulékot fizetnek be, mint amennyi szociális juttatást kapnak. Úgy látja, meg fogják találni a megoldást, ami jó lesz a magyar munkavállalók érdekének, de Nagy-Britanniának is.

16.08 – Meglepetés, kapaszkodjanak, az M1 kérdezi először Orbánt. A miniszterelnök szerint nem teljesen volt összefüggésben a tegnapi lengyel látogatása Cameron mai vizitjével. Csak annyiban, hogy minél több területen szeretnének a V4-ek közösen fellépni, az EU reformokat illetően is.

16.07 - Bár Anglia üdvözli az EU-ból érkező munkásokat, de belátással kell lenniük a brit ellátórendszerre.

16.06 - Cameron is versenyképes Európát akar, fair szabályokkal.

16.05 – Hát ez rövid volt, Orbán már át is adta a szót Cameronnak.

16.02 - Mindketten erős, versenyképes Európát akarunk – folytatta a magyar miniszterelnök.  Abban is egyetértenek, hogy az EU-n belül a szociális rendszer visszaéléseit ki kell iktatni. Szerinte erről lesz megállapodás a V4-en belül. Úgy értékeli, hogy Cameronnal "sikeres,gyümölcsöző, tematikailag sűrű" programot bonyolítottak.

16.01 - Jelentős az Egyesült Királyság a magyar gazdaságnak, az 5. legnagyobb befektető, az itteni brit cégek több mint 50 ezer magyart alkalmaznak – kezdi Orbán Viktor.

16.00 - Hölgyeim és Uraim, megérkeztek, KEZDŐDIK!

15. 59 – És Kovács Zoltán kormányszóvivő is.

15.52 – Már Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke is felbukkant a teremben. 

15.49 – Még mindig semmi, de azt rebesgetik, hamarosan kezdődik.

15.31 – Nem, még mindig nem történik semmi. Addig is egy jó tanács: akik a Cameron érkezése miatt félig lezárt Budapesten kell, hogy közlekedjenek, azok a BKK Facebook-oldalát nézegessék a forgalmi változásokért. 

15.20 – Hivatalosan most kéne kezdődnie a bulinak, de Orbán és Cameron még sehol. Ez nem túl meglepő, tekintve, hogy Cameron delegációja csak 14.30 után húzott el az Alkotmány utcán a Parlament felé.  Az viszont biztos, hogy nagy az érdeklődés: a teljes magyar, illetve a Magyarországról tudósító nemzetközi sajtó itt van a Parlament delegációs termében, egy gombostűt sem lehet leejteni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@F_Viktor: A hazugovics számolni soha sem tudott))))))))))
F_Viktor
@papa.49: Igen, próbálja a matematikát is saját törvényei közé zárni.
Desischado
Kiváncsi lennék, miről volt még szó valójában, mert szerintem a felét sem tudjuk! Remélem, nem a kint élő magyarok ellen szónokolt orbán, mert tőle simán kitelik ez is!
Pestilence
Biztos azt kérte, hogy zavarják haza őket, hogy itt szaporodhassanak.
papa.49
@Desischado: @Pestilence: Pontosan ettől tartok én is, hogy a háttérben alkut kötött az angollal, hogy küldjék haza az ott dolgozók nagy részét, amit aztán a saját sikerének könyvel el...
Desischado
@papa.49: Ördögöd van Papa, én is ettől félek! Ez a rohadék szembe így a hátunk mögött meg amúgy! Soha nem érdekelte az emberek jóléte, csak a saját céljait tartja szem előtt! Elárul ez bennünket újra és újra, ha az érdekei úgy kívánják!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.