A következő napokban enyhül az elmúlt napokban tapasztalt télies időjárás, a hétvégén inkább esőre kell készülni – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott előrejelzéséből.

Péntekre virradó éjszaka nagy területen zúzmarás köd képződik. Számottevő csapadék már nem valószínű, általában több órára kisüt a nap, de az az Észak-Tiszántúlon napközben jellemzően erősen felhős, párás idő valószínű. Néhol megerősödhet a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 13 és mínusz 5 Celsius-fok között várható, a kevésbé felhős helyeken lesz a hidegebb. Napközben az ország nagyobb részén plusz 2-7 fok között alakul a hőmérséklet. Északnyugaton lesz a melegebb, de a tartósabban borult Észak-Tiszántúlon csak mínusz 2 és 0 fok közötti maximumértékekre kell készülni.

Élvezze ki a havat, hétvégére jön az enyhülés

Szombaton többnyire borult lesz az ég, több hullámban várható eső. Az ország északkeleti harmadán ónos esőre is számítani kell. A Dunántúlon néhol a szél is erős lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és plusz 2, a maximumhőmérséklet plusz 1-6 fok között valószínű.

Vasárnap is többfelé várható eső, délután átmenetileg megszűnik a csapadék. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben plusz 2-7 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.