Összesen 530 milliárd forinttal több folyt be az öt nagy adónemből az államkasszába, mint amennyit a kormányzat előzetesen remélt – írta a Nemzetgazdasági Minisztérium adataira hivatkozva a Magyar Idők pénteki számában.

A legnagyobb bevétel a társadalombiztosításhoz futott be, egészségügyi és nyugdíjcélra mintegy 4130 milliárd érkezett. Általános forgalmi adóból közel 3300 milliárd forintra folyt be, a személyi jövedelemadó-bevétel megközelítette az 1700 milliárdot, jövedéki adóból közel ezermilliárdos tétel származott, a társasági adó pedig csaknem 550 milliárdot hozott az államkasszába.

530 milliárddal többet adóztunk, mint amit Orbánék reméltek

(Fotó: átlagos magyar kórházi koszt)

Az adóbevételek együttes növekménye a lap szerint nagyjából 530 milliárd forinttal haladta meg a várakozásokat. Ennek egyharmadát a társasági adó teszi ki, mivel több mint kétszázmilliárddal haladta meg a tervezettet. A forgalmi adónál szintén lényeges, 110 milliárdos többletet jegyeztek fel, a jövedéki adóból pedig 85 milliárdos plusz érkezett.

A minisztérium véleménye szerint a folyamatokban lényeges szerepet játszott, hogy tavaly várakozáson felül, több mint hat százalékkal nőttek a bruttó bérek, emellett többen vállaltak legálisan munkát, mint korábban. Leginkább ezekre a tényezőkre vezethető vissza, hogy a lakosság nagyobb összeget költött a boltokban, a szolgáltatóknál.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Több adó folyt be...talán mert több az adó...mindeközben az egészségügy és az oktatás haldoklik szóval kérdem én mire megy el a pénz?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zöldszem
@spu00: Ezek nem baxák a csőröd?
QUAESTOR, BudaCash, Hungária Értékpapír, NAV botrány, Trafikmutyi, Ügynökakták, Takarékpénztárak, Földrablás, Paks2, 3000 milliárd Ft manyup, Mészáros Lőrinc, Habony Árpád,Tiborcz István, Garancsi István, Andy Vajna, Rogán gumi szobái, felcsúti kisvasút, határon túli magyaroknak szavazati jog, kertvégébe épített stadion, korrupció...?
eszegfu
@Horizont: Én teljesen férfinek "kezeltem"... talán a magázódásért, vagy mintha Karma irta volna 1x... de Yoda69 még mindig "jóasszonynak" hivja... igy teljesen megzavarodtam... De az egyre biztosabbnak látszik, hogy "őskövület", 1x belevésődött valami az agyába, uj barázdát már nem lehet huzni bele!!:))
zöldszem
@eszegfu: Az ilyen spur00, ha Orbán a Parlamentben felállna a szónokemelvényre, és ott mondaná el, hogy "szétloptuk az országot" ...akkor is állva tapsolnának neki.
zöldszem
@Horizont: " maga, nekem nincs is csőröm"75 éves??
...se csőröm, se pöcsöm...-:))))
prime777
@zöldszem: Nem zavarja.Hiszen azt nem a szocik,azaz a "kommunisták" követték el.
Amúgy meg ezt a kommunistázást sem értem.Gyurcsány tán kommunista volt vagy a Bajnai?
Álszent aki védi ezeket az elmúlt 5 év után.
Ahelyett,hogy lennének csendben,hiszen tudják mit tesznek az országgal,és szépen élnék a csodás kis életüket.
Mert abban is biztosak lehetünk ,hogy általában a megélhetés a pénz van ez mögött az állandósult támogatottság mögött.
De amúgy más fórumon is ahol voltam régebben a fideszes mindig megmutatta az igazi arcát a végén.
Kárörvendő volt,sőt azt is beírta,hogy majd "18-ban elővesszük megint a "listákat" meg elhintjük az ígéreteket és szoptok megint mint a torkos borz".
Meg persze komcsizott meg libsizett.
Volt ez vagy 2-3 éve.
De onnan az illetőt kis is baszták nagyon gyorsan.Féreg volt az az ember és ezt már az első pillanattól kezdve éreztem mikor vitatkoztam vele.
Igazából amiket Zöldszem felsorolt azokat a dolgokat nem is lehet védeni.És már a fele olyan dolog,amiért le kellene váltania a kormányt az embereknek.
De nem itthon persze.:/
A magyar ember nem csak bődületesen ostoba és manipulálható,de némelyik nagyon jól tud nyalni és dörgölőzni is.
Ennyit rólunk,persze tisztelet a kivételnek.
zöldszem
@prime777: Sajnos itt az ország egyik fele az egyik zsebmetsző bandának tapsol, a másik meg a másiknak, miközben nem látják a lényeget. Az összes politikusunk úszik a pénzben, miközben nekünk a seggünk kilóg a gatyából és 25 éve hallgatjuk, hogy rövidesen nekünk is jobb lesz!
Persze akit boldoggá tesz, hogy a számára rokonszenvesebbek zsebelik ki, az örülhet a neki rokonszenvesek uralmának. Én megragadtam a kizsebelésnél, úgyhogy nem sok magyar politikus van, akit nem börtönbe látnék szívesen.
Ilyen spur00 félék csak akkor hinnék el, hogy itthon nagy üzemben lopnak, ha a kezéből maga Orbán Viktor tépné ki a vajas kenyeret. Sok birka, még így is inkább közös képet kérne, és utána kezet csókolna neki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.