A Fidesz szerint a szocialistákat kormányzásuk alatt egyáltalán nem érdekelte, hogy több százezer rászoruló gyermek éhezik és nem is szántak elegendő forrást a gyermekétkeztetésre.

Ezt a nagyobbik kormánypárt pénteken annak kapcsán közölte az MTI-vel, hogy a szocialista Bangóné Borbély Ildikó képviselő azt mondta, hogy a kormány csaknem hatmilliárd forintot "lopott vissza" tavaly év végén a gyermekétkeztetésre és családi pótlékra szánt pénzekből.

A Fidesz közleményében azt írta: amellett, hogy a szocialisták nem szántak elegendő pénzt a gyermekétkeztetésre, annak is csak a töredékét fizették ki.

A gyermekes családokat elszegényítették, sorozatos adóemelésekkel és megszorításokkal sújtották – közölte a kormánypárt, hozzátéve: Magyarországon soha annyi gyerek nem kapott ingyen enni, mint most.

A gyermekétkeztetés támogatása 2010 óta 28 milliárd forintról 71 milliárd forintra nőtt; Magyarország az egyetlen európai ország, ahol a kisgyermekek 90 százaléka naponta háromszor jut ingyenes étkezéshez – mutattak rá.

Közölték, szeptembertől 318 ezerrel több gyermek étkezik ingyen, és a rászoruló gyermekek idén már a szünidőben is ingyen étkezhetnek: az ellátottak száma az eddigi 144 ezerről 208 ezerre nő.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
" Magyarországon soha annyi gyerek nem kapott ingyen enni, mint most. "

Helyesebben: Magyarországon soha annyi gyerek nem szorult rá az ingyen étkeztetésre, mint most !!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sentinel216
@pbalage: ma,12:47
Nem tudom minek bele sárgarépa? Húslevesbe inkább. Ahhoz, hogy a zsírt leszedjed, nem kell lehűteni. Ha levetted a tűzhelyről az edényt, teríts a lére pár papírszalvétát - egyenként - az felszívja a zsírt. Óvatosan és mindíg csak egy szalvétával húzd le a tetejéről a zsiradékot! Tükör tiszta kocsonyát kapsz.
glorianna
No de kérem... a ma éhes óvodás még pajzán gondolat sem volt a szocik idejében.
zöldszem
@sentinel216: Van az országnak olyan része, ahol tesznek a kocsonyába sárgarépát.
Én is ismerek olyat aki így főzi.
justhpeter
@zöldszem: Nem kell ezeket belefőzni a kocsonyába, mert egyik jóérzésű disznó sem enné meg a rokonait. Kitömetni őket fűrészporral és húgylével és szoborként a fideSS-székház köré kirakni mindegyiket.
solidedge
A jelenlegi Orbán rendszer a középkori hűbérúri és a Horthy féle polgári berendezkedés kotyvaléka. Ez mértéktelen gazdagodással és a vele szorosan összefüggő mértéktelen elszegényedésből áll. Az állapot fenntartásához elengedhetetlen a hazugságokon alapuló kommunikáció.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.