Az MSZP szerint az elmúlt 25 év legmélyebb válságát éli ma Budapest, veszélyben vannak az alapszolgáltatások – erről Horváth Csaba, fővárosi szocialista képviselő beszélt pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Amikor Tarlós István további közel 20 milliárd forint takarékosságról beszél, akkor ennek hátrányait a budapestiek szenvedik majd el, például a közvilágításnál, a takarításnál, a színházaknál, parkfenntartásnál és közlekedésnél – reagált a szocialista képviselő, a főpolgármester pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

"Az elmúlt 25 év legmélyebb válságát éli Budapest"

Szerinte Tarlós István azt próbálta bebizonyítani, hogy szinte jó is, hogy Budapest kevesebb pénzt kap a kormánytól. Az MSZP-s képviselő úgy fogalmazott: Tarlós István "kétségbeesetten vagdalkozott" és "láthatóan be van pánikolva", ugyanakkor Horváth Csaba azt is jelezte: személyeskedésben nem kíván részt venni.

Mint mondta: szeretnék, ha a rendkívüli közgyűlésen foglalkoznának a problémákkal, így a BKV és a közlekedés finanszírozásával, az alapszolgáltatások meglétével és minőségével, valamint a HÉV államosításával.

Kérdésre válaszolva közölte: ez utóbbit úgy, hogy semmit nem tudnak róla, nem támogatnák, viszont egy egységes közlekedési struktúráról érdemes lenne tárgyalni. Ugyanakkor aggodalmát fejezte ki, hogy – eddigi államosítások kudarcait látva – a Hév államosításával végül a budapestiek és agglomerációban lakók járnának rosszul.

A Mahír-oszlopok ügyében azt mondta: jobb lett volna, ha a főváros a napokban inkább havat takarított volna, oszlopbontás helyett.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
A főváros bezzeg rendelkezik minden pompával,költözzön hát mindenki Lőrinczfalvára a családjával.
wagabund
A fényképen látható utcarészletről annyit, hogy forgatásonként egy vagyont nyal fel a város ezért az egyedülálló látványért...
...néha megdöbbenek, amikor egy amerikai filmben józsefvárosi utcarészletet látok...büszkségnek nem nevezném az érzést...
simmering73
@wagabund: Hány ehhez hasonló fotót kérsz? 6-7-8ker. Tovább is van mondjam még?
bretagne
Szegény Budapest! Mivel érdemelte ki, hogy ennyire utálják? Az ország romokban hever, csak a stadionok virágzanak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.