A Demokratikus Koalíció (DK) szerint haszontalan volt a főpolgármester pénteki sajtótájékoztatója, mert a budapestiek "semmit nem tudtak meg" a többi között a BKV helyzetéről és az agglomerációs közösségi közlekedés finanszírozásáról, üzemeltetéséről.

Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi önkormányzati képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében a főpolgármester pénteki sajtótájékoztatójára reagált, amelyen Tarlós István egyebek mellett elmondta: nem tartja elképzelhetetlennek, hogy indul a 2019-es főpolgármester-választáson. Közölte azt is, hogy a főváros költségvetésének elfogadásáig – ami várhatóan február 17-én történik meg – az agglomerációs járatok biztosan közlekedni fognak.

A DK közleményében az áll: a fővárosiak "semmit sem tudtak meg" arról, hogy mi lesz a BKV-val, ki fizeti és üzemelteti majd az agglomerációs közösségi közlekedést, honnan pótolja a főváros a költségvetéséből az idén hiányzó 20 milliárd forintot, valamint arról sem, hogy mi lesz a közvilágítással, várostakarítással, az iskolák működtetésével.

Azt írták: a főpolgármestertől megtudták, hogy "a Fidesz a hátába döfte a kést", de ebben szerintük nincs semmi meglepő, hiszen a nagyobbik kormánypárt "az egész országgal" ezt teszi. Hozzátették: Tarlós István bejelentését, amely szerint újra indulna a főpolgármesteri posztért, nehezen tudják értelmezni "a megbízói által elkövetett hátbaszúrás után", mivel az ilyen sebek nemigen gyógyulnak meg, Budapest élére viszont egészséges ember kell.

A DK szerint egy városvezetőnek nem "panasznapot" kellene tartania, hanem cselekednie, és ha Tarlós István erre nem képes, jobb lenne, ha távozna.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Valóban,inkább a hátát,mindazokkal együtt,akik miatt ide süllyedtünk. Beleértve a 89 előttieket
is. Lajstromba venni mit tettek,pro et contra. "Elveszett illúziók"
justhpeter
Most kezdjel el harcolni. Saját pártja húzza ki a széket a segge alól.
Yoda69
sarlos egesz eddigi tevekenysege haszontalan volt. Ami Budapesten epult az mind Demszky erdeme. sarlos jobban tenne ha elhuzna a bus p.ba
vitriol
tarlós 6 éves tevékenysége kimerült az utcanevek átkeresztelésében, többet nem lehet tőle elvárni, mert ő egy fáradt öreg ember. Most néhány év pihenés következik, aztán 2019-ben újra jelölteti magát
egyvandor
Tarlós határozottan, nagy mellénnyel le tud hülyézni mindenkit akit nem véd a ner. Miközben fideszes előljárói talpát nyalogatja időnként hátba veregetik. Aztán hátbaszúrásról panaszkodik. Tehetségtelen nagypofájú bunkó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.