Január elsejétől tilos tartósan láncon tartani a kutyákat. Aki mégis megteszi és rajtakapják, tizenötezer forintos büntetést kaphat.

A kutyatartók szidják a törvényt, a kutyások szomszédai átkozzák az állatok gazdáit. Valóságos háború kerekedett egy elhibázott törvényből – írja a Bors.

Mayer Veronika kutyakiképző szerint ellenőrizhetetlen a törvény betartása.

Mi az, hogy tartósan? Öt perc, fél óra, egy nap? Ha kijönnek az önkormányzattól és a gazdi azt mondja, most kö­tötte ki a kutyát, mit tudnak tenni? Semmit.

Negyven kutyát altattak el Karcagon a lánctörvény miatt

A láncon tartás témakörét mi javasoltuk jogszabályba foglalni, de nem így

– ezt már Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga elnöke mondja.

Ma­rika néni és Józsi bácsi a tanyán csengőnek használja a kutyát vagy az értékeit védi vele. Esze ágában sincs képezni, és biztosan nem épít 200-300 ezer forintból kennelt sem az álla­toknak.

A törvénynek – várható volt – épp a kutyák az áldozatai. Karcagon egy hét alatt negyven állatot altattak el, mivel gazdáik nem tudták megoldani a lánc nélküli tartást és nem akarták kockáztatni a pénzbírságot.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
A szánhúzó kutyákat pedig tilos hámba fogni és munkára kényszeríteni! Nekem a kutyáim mindig szabadon vannak az udvarban és nem kicsi az udvarom! Ha netán el akarom vinni sétálni és pórázra verem, meddig sétáltathatom, hogy ne számítson tartós megkötésnek? Ha egy órát járkálok vele már jön a bünti!?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
A kínzásnál még azt is jobbnak tartom ha elaltatják.
papa.49
Az idióták megint hoztak egy rendeletet ami méltó a szellemi szintjükhöz!!!
Fradigege
Aki előhozakodott ezzel azt verném láncra a tanyán és csengőnek használnám. Ezért miért kell altatni egyből? Birom ezeket az ultimátumokat.
lópicigáspár
A szánhúzó kutyákat pedig tilos hámba fogni és munkára kényszeríteni! Nekem a kutyáim mindig szabadon vannak az udvarban és nem kicsi az udvarom! Ha netán el akarom vinni sétálni és pórázra verem, meddig sétáltathatom, hogy ne számítson tartós megkötésnek? Ha egy órát járkálok vele már jön a bünti!?
1magyar
A fotón az a szegény kutya is 2 méteren lóg állandóan. Milyen szenvedés lehet neki egész életében? Nem tud futni egyet, a mozgás nélküli élet még az emésztését is rontja.
perfekt
Hozzám be akarnak jönni vizsgálódni?-én simán beengedem őket! A két kutyámra bízom a vendég fogadást.Persze láncon csak akkor vannak,mikor idegenek jönnek hozzánk-békés szándékkal!
jancsipapa
Negyvenet . Akiknek volt rá pénzük . Ki tudja mennyit agyonvertek ,felakasztottak ,elvittek messzire és otthagytak ,stb...
eugen4402
Nagyjából ennyire életszerűek a 2/3-os törvények. Nem jut eszembe, hogy hova is vezet az az út, ami jó szándékkal van kikövezve...
A mi kutyánk már évek óta nem láncon tölti napjait, de a 6X4-es kennelben is börtöncellában érzi magát. Tegnap mesélte sétáltatás közben, és jó, hogy már nem biciklivel járok, mert amikor régen egy kóbor kutya-falka megkergetett, elég nehezen gyógyultak a sebek a lábamon.
papa.49
@eugen4402: A pokolba, és lassan már ott is leszünk a földipokolba!!!
Még nincs szabályozás hogy mikor mehetsz WC. re de majd lesz az is!!!
eugen4402
@papa.49: Ha-ha-ha!!! Még hogy nincs szabályozás... Pont most akartam kimenni, de mégsem indulok, mert hallom, éppen most mosták fel az előszobát. Miért is tanultuk meg, mi az az önkorlátozás..? :-)))
papa.49
@eugen4402: Na jó de ez nem ,,kormány határozat,, ))))))))
Képzeld el akkor nem csak a töksiker alkoholisták, a bedrogozott majmok, hanem mindenki a főtéren menne ki ahol éppen rájött))))))))))))
eugen4402
@papa.49: Nehéz már felidézni, kiknek köszönhetem az önkorlátozás képességének elsajátítását, de R. Mátyás elvtársnak biztosan nem. Viszont voltak szüleim és voltak tanáraim, akik választ adtak miért-jeimre, és szelíd szavakkal korholtak, ha olyasmit tettem, ami "nem való". Köszönöm nekik...
papa.49
@eugen4402: Nagy igazságot mondtál el, bizony a szüleiknek, a tanárainknak köszönhetjük hogy emberek lettünk, nem a párt, vagy kormány határozatoknak...
eugen4402
@papa.49: Köszi, és engedd meg, hogy egy lángelmét idézzek ide, aki még nálam is nagyobb igazságokat szokott mondani: "...Itt valami gellert kapott."
papa.49
@eugen4402: Sajnos nem kicsit, nagyot...
1magyar
A törvényalkotó jó szándéka megvan ez ügyben, csak sajnos nagytestű,félelemet keltő kutyusok hátrányban vannak.
sokanvagyunk
Én sem tartottam láncon a házőrzőt, igaz elég nagy, zárt "belső" udvarban élt - amit nem minden helyen lehet alkalmazni. Úgy látom, a hányaveti törvény a pincsiknek kedvez - hisz abban van a sok pénz...
dömdödöm
Jó volna végleg beszüntetni a parlamenti büfés törvényalkotást ,
mert többet árt mint használ ezek a ( nikotinelvonásos tünetegyüttes szülte )valaki fejéből hirtelen ötletként kipattant baromságok hosszú sora ,tömkelege ! :-(((((((((((((((((((((((((((((8
perfekt
A láncok csörgését hallani! Kik lesznek a láncok végén?Azok akik most ,hülye törvényekkel,teszik a tisztességes életet élők mindennapjait, elviselhetetlenné!
Lepényleső
Az állatvédők miért nem perlik a törvényhozókat az elpusztított állatokért? Azért mert mi is láncon vagyunk? Még nem nagyon ugatunk,örülünk,hogy van lyukunk,- ahol meghúzzuk magunk. Sarokba ha szorítanak,lehet hogy majd harapunk,ha ezektől oltást addig nem kapunk.
Akkor lesz ellátva bajunk,megszűnik minden gondunk,amiről nélkülük talán sose hallunk.
Január
@lópicigáspár: Nagyon jó a kérdésed.Gondolom az idő majd megoldja az időt. :)))
Még arra lennék kíváncsi én is, hogy a sétáltatáskor milyen pórázt alkalmazzunk? Rövidet 1,5-2 méterest, avagy a rugóst, ami akár 4 m-es is lehet? - ha már annyira szabályoznak mindent az íróasztal mellett.
Butautáló
Tudtam, hogy ez lesz belőle! Írtam is itt! A sok agyatlan, megélhetési állatvédő barom meg az irodista okostojások a nagy kutyavédés közben halálra ítéltek egy csomó "védencet"! Mert mindenre törvényt meg szabályt kell kitalálni, különben megváltás sincs! Hát jó sok ebnek ezt most összehozták a kutyabarátok! Gratula!!!
justhpeter
Magyarországon nem feltétlenül a hozzáértők hoznak törvényeket és rendeleteket.
Csizmás Kond
a kutyasétáltatást akkor befejezettnek kell tekinteni ?
Butautáló
@kkalman: Jujúj! Egy Mezei Tárogató avagy Lópikula! Én javallanék egyet a hátsójába meg egyet a kezébe! Csak, hogy tudja mi van a seggében! :))
Mézike
@volvós: De szép! Köszönöm. Ezt a felvételt sose hallottam tőle ..., én egy kicsit megkönnyeztem.:-)
mariaberta
Ennél rohadtabb népséget még nem hordott í föld a hátán. Miért kell minden áron nehezítené a szegények életét? A kutyákra sok helyen nem kedv telésből van szükség, de a csodás rendőrség nem tudja megvédeni a szegények érdekeit. Ez az ország lassan tényleg élhetetlen lesz, miközben Mészáros Lőrinc, L.Simon családja meg még néhány kedves elvtárs gazdagodik.Nekik biztosan nem kutyákra van szükségük, hogy védelmet kapjanak.
volvós
@Mézike: 20:20

...nem vagy egyedül !! Géza egyik legszebb dala,
benne elmondja, hogy Ö " értük ugatott "...
Milyen kár, hogy itthagyott Bennünket, a mai
politikai (korrupt ) elit már rég hüvösön lenne...:-)
Mézike
@volvós: Nem fogyna ki a témából az biztos! :-)
Desischado
Azok ellen kellett volna a törvényt hozni, akik ÁLLANDÓAN láncon tartják a kutyájukat, mert ilyen is van! Értelmes javaslatok kellettek volna, és a körülményeket figyelembe venni. De amihez ezek hozzányúlnak, annak annyi!
kukac50
Olyanok hoznak törvényt akiknek fogalmuk nincs a vidéki ,tanyai életről kutyatartásról.
Tanyán azért tartják a kutyát kötve mert az jelzi ha jön valaki.
Ha nincs megkötve kergeti a nyulat őzet,fácánt és nem a tanyát védi,az illetéktelen személyektől..
Családi házaknál nincs hely kennel építésére vagy pénz nincs.
Nekem van egy nappal megkötött kutyám, ami nagyon jól jelzi ha jön valaki ugat,ugatásából tudom,hogy családtag postás vagy idegen jött.
Ha elengedem egy szót sem ugat, vejemet keresztfiamat már megharapta egy pillanat alatt.
Láncon bárki megsimogathatja nem bánt.
Szabadon már megölte a legszebb macskámat, 3 volt most 2 van, léckerítésen kidugta a fejét a tyúk egy pillanat alatt leharapta a fejét, a tyúk fej nélkül fetrengett a tyúk udvarban.
Nekem minden állatom egyformán fontos!
A macska azért kell,hogy megfogja az egeret, a tyúk a megélhetéshez a kutya a házőrzéshez.
Melyik legyen a legfontosabb a kutya a macska vagy a tyúk?
levarosbukta
Csak halkan kérdezem meg és azokkal a kutyákkal mi lesz akiket bezárnak egész napra 50 m-en és egész nap vonyítanak mert nincs otthon a gazda? Azokkal a nagytestű kutyákkal mi lesz akiket a gazda egy nap jó esetben ha kétszer levisz pár percre azokkal mi lesz? Azokkal a kutyatartókkal mi lesz akik körbe szaratják az egész várost? Ezt is jobb lenne rendbe tenni mert egy kutyás család több százak életét keserítheti meg.
zana55
@mariaberta: Ennek a politikához semmi köze,és a szegénységhez sem. A szomszédom aránylag jó módú, mégis kötve van a kutya évek óta . Buta népség! Az a lényege az egésznek hogy tartósan ne legyen megkötve az a kutyus.Nekem is van kutyám és apórázt sem ismeri
mariaberta
@zana55: Nekünk is van kutyánk, egy berni pásztor, és ő sem ismeri még a nyakörvet sem olyan ritkán kerül arra sor, hogy fel tegyük. De sajnos vannak direkt harcra tanított kutyák, és ha az gondatlanságból elszabadul. bizony nagy bajt tud csinálni. De amíg egy tulajdonost sem büntetnek meg akár börtönnel is, nem mennek semmire. Vagy Te hallottál már arról, hogy kapott már egy kutya tartó is megérdemelt büntetést? mert én nem. Csak a szöveg nagy.
enslaved
Azokat kellene elaltatni, akik a kutyákat elaltatták.
pbalage
@enslaved: ezek után lehet kivándorolnak az állatorvosok is...
tobikamama
Ezeket a sok némbert kellene lázra verni, ennyi mozgás elég is lenne némelyik okoskodó gúnyos mosolyú istent megszégyenítő személynek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.