A magyar kormány nem látja szükségesnek a sorozáson alapuló sorkatonai szolgálat visszaállítását, azt viszont igen, hogy a magyar honvédség tartalékos létszáma megfelelő szinten legyen – reagált Bakondi György, a svéd külügyminiszter kijelentésére vasárnap az M1 aktuális csatorna műsorában.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hozzátette: a honvédség alkalmazásának jogi szabályozásáról kedden kezdődik ötpárti egyeztetés, egy új minősített időszak alaptörvénybe emelése érdekében.

Bakondi György a kölni események kapcsán kifejtette: a világ összes titkosszolgálatához hasonlóan a magyar hatóságok is rendelkeznek mindazon technikai eszközökkel, amelyek a Kölnben történtekhez hasonló szervezői munkák felderítését elősegíthetik. Emellett szoros együttműködés van a partnerszolgálatokkal is, ugyanakkor elengedhetetlen a külső határőrizet, hiszen a biztonsági kontroll nélküli bejutás önmagában is potenciális veszélyt jelent a köz- és nemzetbiztonságra – hangsúlyozta.

Mint mondta, a magyar kormány a V4-ek fórumain is mindent megtesz, hogy a külső határőrizet szerepe még jobban felértékelődjön, és minden további lépés ettől váljon függővé.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Vakondi - a nemzet varázslója - tényleg mindenhez ért. Bocsánat: mindenhez is !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Ha kevés a söndőrség, meg tektök, legyen kivezényelhető emberanyag...
nyanya001
Pedig milyen első osztályú kaszárnya lehetne a felcsuti stadionból.
Özönlenének az önkéntesek.
Yoda69
Orban Ujra bedobta a gumicsontot. Lehet rajta ragodni.
papa.49
@Yoda69: Nálad a pont, addig se a lopásaikkal foglalkoznak az emberek...
tobikamama
Hát ő biztosan tudja, megint olyat beszél amihez nem ért, Valaki oda ültette a székbe ugyan mindegy ki mit mond úgysincs neki lényege.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.