Miután a miniszterelnök feldicsérte Andy Vajnát és csatlakozott a Saul fia sikerének örvendők sorához, beindult a nagymagyar kommentáradat a Facebookon. Bár Orbán azt írta, hogy

Wow!,

nem minden rajongója örül az első magyar Golden Globe-nak, mert nem is tartják annak. Mármint magyarnak.

A nagynemzetiek és az antiszemiták igencsak elégedetlenek a"belterjes" (értsd: zsidó) filmmel és díjjal. Ők ugyanis rendes tökös, nemzeti, trianonos filmeket szeretnének, mint például ez a – helyesírással némileg hadilábon álló – kommentelő:

Jó volna már Trianonos filmet látni,dijjazni,szegény miniszterelnök úrnak meg kell felelnie a fősodratú kultur véleményne.

Vagy itt van ez a másik – a központozással nehezen birkózó – hozzászóló, aki mellékesen le is fekteti, hogy a magyar zsidók szerinte nem a magyarság részei:

Oké!A zsidóság sokat(?) szenvedett nép. De most aktuális a málenkij robot,amikor csak úgy kivitte az orosz a magyart embertelen körülmények között dolgozni. (...) Van itt téma,szertnék én is sírni a moziban,azonosulva az ismeretlen nagyapám sorsával..... Kimondom,szörnyen unom,hogy a magyar folmgyártás mennyit foglalkozik egy más nép sorsával,amikor van téma itthon is bőven.

Egyébként költőileg csak meg kellene kérdezni, javasolja az egyik hozzászóló, hogy

vajon a magyarok szenvedéséről is vagy éppen a Rongyos Gárdáról is lesz ilyen film vagy csak a világ "egyetlen" tragédiáját lehet finanszírozni az adóforintokból?

Teccikérteni? Mi nem vagyunk ők, Kedves Miniszterelnök Úr! Mi vagyunk a magyarok és még egy rongyos igazi trianonos magyar filmünk sincs!!!:

Egyszer már egy igazi magyar film kellene... talán a mi történelmünk nem ér ennyit??? Az se baj, ha nem nyer díjat, de legalább a mi történelmünkről szóljon...!!!

Orbán rajongói becsületére legyen mondva, hogy néhányan igyekeznek helyre tenni az elégedetlenkedőket (helyesírás javítva):

Hihetetlen. Tipikus magyar mentalitás. Végre egy magyar siker, el se tudjuk képzelni mit erezhetett Nemes a díj átvételekor, de nekünk ezt is le kell hurrogni... próbáljatok meg ti leforgatni egy filmet, meg Mo-n se lesz híres, nem h külföldön...Minden elismerésem Nemesnek és Vajnának az elért eredményért!

Aki további illusztrációkat szeretne az Orbán-rajongó antiszemiták lelki életének rejtelmeiről, az itt nézelődjön.

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Butautáló
@Csizmás Kond: Ezek szerint szerinted is a Kárpát-medence a magyarok őshazája? Árpád csak visszajött? Vagy valamelyik másik állításom hibás?
Csizmás Kond
@Butautáló: ..aki így áll hozzá annak eleve nincs ahogy megmagyarázni.

A Magyar mint megnevezés nem ugyanaz a mai nyelv kimutatással. A magyar nyelv és ha létezett nyelv akkor voltak művelői kb 3000 éves , ami azt jelenti, hogy akkor vált külön és önálló formává a más uráli nyelvektől...
A kárpát medencei jelenlét pedig sokoldalú bizonyítékkal szolgál az az beszélők írók rovók jelenlétéről...de ezt neked lehet nem tanították...
Butautáló
@Csizmás Kond: Nem, nem tanították! Az én tanáraim komoly emberek voltak és nem szívtak semmit, hogy ekkora baromságokat vizionáljanak! Nem tudom mennyi idős lehetsz de ezt az iskolában neked se tanították! A kuruc infó és társaitól szeded a kultúrádat! Csak kinevetteted magad! :))
Csizmás Kond
@Butautáló: ...nem szívtam vazze...csak veled...de itt befejezem. !
telegdilaci
@dr. prédikátor: Rövidesen!,már a libsizés meg volt,most már jöhet Gyurcsány! ezek mást nem tudnak csak amit a szemináriumon,tanítottak nekik.szajkózzák mint a papagáj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.