Az Átlátszó összeszedte a közbeszerzési Top 10-es listát. Garancsi érdekeltségei vezetnek, utána jön a Duna Aszfalt, majd Mészáros Lőrincéi. Simicska Lajos éppen hogy tizedik.

A közbeszerzési adatbázisban szereplő több ezer dokumentumból leválogatta az Átlátszó az állami tendereken nagy sikerrel szereplő cégek által tavaly elnyert megbízásokról beszámoló hirdetményeket és összeállították a TOP 10-es listát.

1. Garancsi Istvánhoz köthető cégek: 46,5 milliárd forint

2. Duna Aszfalt 61,7 milliárd ft. Szíjj László cége (a tendereknek csak nagyjából a harmadát vitte el egyedül, konzorciumi partnerek nélkül, ezért a második)

3. Mészáros Lőrinc érdekeltségei: 37 milliárd forint

4.Kuna Tibor érdekeltségei: 25,6 milliárd forint. Szíjjártó Péter régi jó barátjának két cége, a Young&Partners és a Trinity Communications szerepelt sikeresen a közbeszerzéseken.

5.West Bau Kft. 14,9 milliárd. A leggazdagabb magyarok egyikének, Paár Attilának cége, amelyet Győrben a Fidesz „házi építőcégeként” emlegetnek.

6. Békés Drén Kft. 11,7 milliárd. Barkász Sándor cége 2010 óta kiemelkedően sikeres, és a tavalyi évre sem panaszkodhatott.

7. Elios Zrt. 7,8 milliárd. „A miniszterelnök veje, Tiborcz István tavaly májusban szállt ki a közvilágítási tendereket sorra letaroló Eliosból.

8. Századvég 7,6 milliárd forint.

9. Csetényi Csaba érdekeltségei 3,1 milliárd. Rogán Antal Pasa parki szomszédja…

10. Simicska Lajos érdekeltségei 2,7 milliárd forint.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Aki Én: Bokros biztos azért mondta ezeket, mert nem fért fel a Top 10 listára.
Eriksson
@justhpeter: Meg a hirdetőfelületre. :))
Toby
Mert szabadverseny van ! Szabad versenyezni, de én döntöm el, hogy ki nyer ! Az sem baj, ha jóval drágábban valósul meg a projekt, a lényeg, hogy a cimbihez ömlik a lé !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.