A rezsicsökkentés a kormány szerint is fenntarthatatlan, új trükköket kell kitalálni. Megszereztük a Miniszterelnökség nagy közműtervét. 600 milliárdot akarnak az összes gáz- és áramszolgáltató felvásárlására. Németh Lászlóné államtitkárságán október elején írtak egy tervet arról, hogyan hozzák létre az ország 7. legnagyobb cégét, a lakossági közművek állami kézbe vételével. Két változat is készült. Mindkettő belsős anyag, de az egyiket csak szűkebb körben terjesztették. A szűkebb körnek szóló szerint a Miniszterelnökség átvenné a paksi atomerőművet. A szöveg szerint csak addig tartható a rezsicsökkentés mostani formája, amíg az állam meg nem szerzi a közműcégeket, a mostani rendszerben ugyanis csak veszteségesen lehet működni. Ha az állam megszerzi a cégeket, és érvényesíti a valódi költségeket a rezsiben, akkor a Mol és az MVM bevételeinek megcsapolásával tartanák fenn a rezsicsökkentést. Akármilyen nehéz is kigazdálkodni, 2017 végére újra rezsicsökkentést akarnak.

Forrás: tldr.444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
A rezsi alapdíjakat kellene eltörölni valamint az alacsony béreket, nyugdíjakat, segélyeket a létminimum szintjére felemelni és hagyni az embereket békében, szabadon élni a köz és magánéletben egyaránt.
Butautáló
@emerencia: Hofi mondta: Mama! Ne álmodjon...amikor ébren van! :)) Bocs, csak ez jutott elsőre eszembe... :))
emerencia
@Butautáló: Sajnos igazad van. Az illib Magyarisztán munkaállamában álmodozásnak számít amit leírtam. Remélem, hogy egyre többen leszünk akik úgy gondoljuk, hogy ez nagyon nincs így rendben.
rdos
Mindennek meg kell(ene) fizetni az árát. A rezsinek is és a munkaerőnek is. Akkor billenne helyre a gazdaság.

A rezsimet azt valóban csökkenteni kell! Mert ez a - marxi terminológiával élve - "szűkített újratermelés" a közművek lerohadásához fog vezetni. :-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.