A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) négymilliárd forint bírságot szabott ki a Magyar Bankszövetségre (Bankszövetség) és 15 millió forintra bírságolta a Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt-t (Bankárképző) információs kartell miatt – közölte a GVH kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Bankszövetség – a Bankárképző közreműködésével – 12 éven át a verseny korlátozására alkalmas módon működtette a "BankAdat" adatbázist, így lehetővé tette a bankok számára, hogy üzleti titoknak minősülő, stratégiai adatokat osszanak meg egymással.

A hatóság álláspontja szerint a BankAdat keretében megvalósult információáramlás horizontális információcserének minősül, amely sérti mind a magyar, mind az uniós versenyjogi szabályokat.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sentinel216
Ne a Bankszövetséget meg a Bankárképzőt - mint intézményt - büntessék milliárdokkal, mert azt a mi zsebünkből fogják kifizetni! Állítsák tornasorba a felelős személyeket egyenként és mindenki a saját zsebéből törlesszen. Aztán akkora kamatot szabni a részletekre, hogy mikor kifizeti az alaptőkét, még maradjon kétszer annyi hátraléka, mint amennyit befizetett. Rémlik a módszer? Így kell ezt csinyáni e, bankárocskáim!
sentinel216
Persze a haszonélvezőket is elő kell keríteni és a sor végére állítani!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.