Furcsa fordulat történt a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium ügyében – írja az Index. Az intézményt 22 éve vezető Lukács Lajost tavaly távolították el nagy támogatottsága ellenére az iskola éléről, most azonban visszahívták helyettesnek.

A történet még 2015-re nyúlik vissza: Lukács egyetlen induló volt a kiírt vezetői pályázaton, ám mivel a kecskeméti képviselő testület nem támogatta újrázását, a pályázatot eredménytelennek nyilvánította a Klik. Az új pályázaton viszont már többen indultak, s a testület Szilágyi Piroska Tünde mellett döntött, aki sajtóinformációk szerint nem töltheti ki az öt esztendős mandátumot, mert előbb éri el a nyugdíjkorhatárt.

Közben úgy szűnt meg a két helyettes mandátuma, hogy Balog Zoltán miniszter még nem nevezte ki Szilágyit. Akkor a Klik behívatta Lukács Lajost, az eltávolított igazgatót, s felajánlották neki, hogy legyen helyettes:

Lukács Lajos felkérést kapott, hogy a következő intézményvezető-helyettesi pályázat eredményes lebonyolításáig – az intézmény működőképességének megőrzése érdekében – vállalja el az egyik helyettesi beosztás ellátását. Lukács Lajos az ajánlatot elutasította.

Ezen felbuzdulva a másik helyettes is visszautasította a posztot, vagyis nem maradt egyetlen vezetője sem az iskolának. A tantestület úgy döntött, a két eddigi helyettes – közösen – vállalja a feladatot:

A Klik-vezető nagylelkűen ebbe beleegyezett.

– írta a szülői munkaközösség Facebook-oldala.

A Klik arra nem válaszolt az Indexnek, hogy miért van szükség igazgatóváltásra, ha Lukács helyettesnek megfelelt volna.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Mint köztudott az emberminisztérium és a klik a hülyék gyülekezete.
hetöndöe
Undorító történet,jellemző napjainkra,ahol egy felfuvalkodott büdös bunkó banda uralkodik.
Szánalmas.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.