Nem ijed meg a kormány többé Tarlós István fenyegetésétől, mely szerint ha nem kap pénzt a főváros, akkor leállítják az agglomerációs közlekedést. Ebben az esetben ugyanis a MÁV venné át a feladatot – írja a Népszabadság.

Főpolgármester úr, számomra a főváros nem finanszírozási, hanem "irodalmi kérdés"

- közölte Orbán Viktor Budapest főpolgármesterével, ezzel egyértelművé téve: nem ad a kormány többletpénzt a BKV-finanszírozásra.

Tarlós István nemrég közölte: 12 milliárd forintos számlát küldtek a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak az agglomerációs közlekedés finanszírozására. Ha ezt nem egyenlítik ki, 15 nap után a főváros felmondja a kormánnyal 2013-ban kötött megállapodást, amelyben Budapest vállalta, a minisztérium támogatásával fenntartja az agglomerációs közlekedést. Ha a kért összeg nem érkezik meg, február 17-e után a főváros nem fizeti az elővárosi közlekedés költségeit, a feladat visszaszáll az államra.

A lap egyik forrása úgy fogalmazott: lezárult az a korszak, hogy az aktuális főpolgármester minden fővárosi veszteségfaktort a BKV-hoz társít, azzal revolverezve az államot, hogy karácsonykor leáll a buszközlekedés. Orbán állítólag azt is nyíltan megmondta, hogy az EU-s pénzeket legszívesebben mind vidékre irányítaná.

A kormány elvárása az Tarlós felé, hogy racionalizálja a BKV költségeit. Szerintük ha lenne részleges jegyáremelés, a 4-es metró vonalával párhuzamos buszközlekedést megszüntetnék és a közlekedési cégnél dolgozó mintegy 400 "felesleges" ember elbocsátanák, akkor mintegy 10 milliárd forintot lehetne megspórolni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Na Pistiuke, mehetsz a lecsóba,mert a csúti disznóóltakarító
nem fél a " fenyegetözéstöl ", vagyis jómagasról lesz@rja
Budapest gondját-baját, neki sokkal fontosabb Felcsút
fövárossá avatása és a királyi várba költözése !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verum
Orbán is szégyellhetné magát, hogy Tarlós fenyegetődzésének tekinti azt, ami a főváros problémája!
Nem csak Felcsút van és nem csak a Fidesz! Neki az egész ország gondját kellene nézni és legjobb tudása szerint megoldani, amiből Budapest sem maradhat ki!
coni
@csa-csa: Ha szétválasztják a Budapesti és az agglomerációs közlekedést, akkor nem 19Milliárdba kerül (ennyivel kellett volna pótolni a Főváros költségvetését) hanem 52 Milliárdba. Természetesen a Demszky éra alatt is a BKV-ből és a MÁV-ból vették ki a pénzüket a politikusok, de kérdés, hogy meddig jó ez nekünk?
Lepényleső
Ovit semmi sem érdekli,ami a hétköznapokról szól,ő csak ünnepelni és ünnepeltetni,amíg van.
Valahol hallottam már hasonlóan gondolkodókról,honnan vándoroltak,Indiából?
kukac50
Orbánt nem érdekli Budapest sorsa csak a saját hatalmának megtartása.
Magyarország jól teljesít,csak a Fideszesek ellopják a pénzt.
Napi 18 milliárd adót fizet be Budapest,ebből nem jut a napi közlekedésre?
Orbán a nézeteivel elérte az aljasság határát! Ettől már nem lehet lentebb!
bakegya
@Lepényleső: @kukac50: ez a lényeg ...majd az jó lesz amikor megáll a hév Szentenre előtt három megállóval és közli a vezető , neki lejárt a műszak-fordába megy haza Ppestre-mert hogy London külvárosában ez naponta megtörténik éjszaka is- a VITÉZI GYEREKEK DE MÉG AZ IS LEHET AZ ORBÁN FIA IS VESZ A KÖZLEKEDÉSI CÉGEKBŐL NÉHÁNYAT,PONTOSAN ÚGY AHOGY A SZÍJGYÁRTÓ PAPA TETTE-VETTE A MÁV ÁLLAMI ÁLLAGÁVAL CAKK-PAKK.
csa-csa
@coni: mindig is tragédia volt ez nekünk, csak senkit nem érdekelt és nem is fog!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.