A Magyar Úszó Szövetség megadja Hosszú Katinkának a versenyengedélyt a hétvégi austini Arena Pro Gálára – tudatta szerdán a MÚSZ az MTI-vel.

Azzal együtt jár el így, hogy a sportoló "a szabályoktól eltérően előzetesen nem egyeztette szándékát a szövetségi kapitánnyal, majd nem élt azzal a felkínált lehetőséggel sem, hogy legalább Austinból telefonon forduljon hozzá, ezzel is elősegítve a mielőbbi megbékélést" – áll a közleményben.

A dokumentum szerint a MÚSZ tisztában van azzal, hogy a kiemelkedően eredményes versenyzők egyedi elbírálást érdemelnek, "ennek ellenére sajnálja, hogy Hosszú Katinka az austini verseny miatt csütörtökön nem vesz részt az 58. Év sportolója díjátadáson, a magyar sport nagy ünnepén".

A szövetség keddi közleményében azt írta: Kiss László szövetségi kapitány Hosszú Katinka Facebook-oldaláról hétfőn értesült arról, hogy a versenyző és edzője már Austinban tartózkodik. A Magyar Úszó Szövetség és a kapitány arról sem kapott tájékoztatást, hogy meddig lesznek távol, hazautaznak-e a versenyről, vagy a továbbiakban külföldön készülnek. A MÚSZ jelezte továbbá, hogy Hosszú már vasárnap elutazott, de versenyengedélyezési kérelme – a menedzsmentje révén – csak hétfőn érkezett meg a szövetségbe.

"A szövetség kényszerhelyzetbe került: ha megadja a versenyengedélyt, akkor igazolja, hogy Magyarországon egy kiemelkedően sikeres sportoló bármit megtehet. Ha nem adja meg – és amennyiben az Arena versenysorozat rendezői megkövetelik a startengedélyt –, akkor a MÚSZ a legjobb szándéka ellenére is kárt okozhat a legeredményesebb magyar versenyzőnek, mint ahogy a verseny rendezőinek is" – írta kedden a Magyar Úszó Szövetség.

Kiss László egyébként már vasárnap arról beszélt az M4-nek, hogy Hosszú Amerikába ment versenyezni, így érthetetlen, miért írta a szövetség, hogy csak hétfőn, Facebookon értesült erről.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A MUSZ és vele az egész magyar sport- és államvezetés rájött arra az egyszerű tényre, hogy ha sokat b@szogatják ezt a csajt, akkor egyszerűen (már csak a férje révén is) fogja magát és amerikai állampolgárként indul az olimpián, és akkor lőttek a Fidesz által hirdetett nagy nemzeti öntudatnak.
@magyarbakancs:
a fentiek a Fidesz által oly nagyon elvárt "közösért" is állnak.
Addig se azzal törődik a köz, hogy vezetői úton-útfélen állandó jelleggel szopatják.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mariaberta
Volt aki ezt kétségbe vonta? Nem hiszem.
Mangu
@magyarbakancs: Mi történt veled? Ez nem elég neked: propeller.hu/sport/3185140-musz-szerint-hosszu-katinka-ferjenek-nem ? Több cikket kellene olvasnod, hogy képben légy, ha csak nem te vagy a MUSZ setét szelleme.
magyarbakancs
@Mangu: Igazad van több cikket kelet volna olvasnom.
Nekem elég volt ennyi.
Találgatásba bocsátkozik mindenki és az érintetek se látnak eben a dolokban tisztán.
Hír tv -ben néztem a közép kezdés című műsort.
Ott sem tudtak mit kezdeni evvel a helyzettel.
JAJMÁR
Még mindig nincs világos kép erről a "botrányról"! Remélem, hogy pozitív hozadéka lesz mindenki számára. Mindenesetre Katinka jobb úszó, a férje pedig jobb edző, mint amilyen politikusok lennének :)
Mangu
@magyarbakancs: Figyú, a lényeg, hogy a "hölgy" úszik, és eredményesen. Az edzője, pedig nagyon jó. A családi élet magánügy. Az lenne érdekes, a srácot elcsábítanák edzőnek máshová - erre máshol van pénz, akkor néznék majd nagyot. Na, ez felmerült a MUSZ-ban, NOB-ban, vagy a foci őrülteknél?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.