Vádat emeltek egy volt ügyvéd ellen, aki a Fővárosi Főügyészség szerint négy ember megölésére adott megbízást – közölte a fővárosi főügyész szerdán az MTI-vel.

Ibolya Tibor azt írta, a vádirat szerint a 73 éves férfi 2010 márciusában történt kizárásáig ügyvédként dolgozott. Még ekkor került kapcsolatba egy családdal, amelynek az ügyvédi képviselet mellett anyagi segítséget is nyújtott; több mint ötmillió forinttal tartoztak neki.

A főügyész közleménye szerint a háromtagú család nem fizette vissza a pénzt és a vádlott számára a tartozás fedezetét jelentő ingatlanból sem költöztek ki, ezért a férfi 2014 szeptemberében megbízást adott egy általa akkoriban megismert embernek az elrablásukra és a megölésükre. Utasítása szerint a holttesteket ezután egy XXII. kerületi építkezési területen kellett volna bebetonozni.

A volt ügyvéd a három ember megöléséért hatszázezer forintot adott volna a bérgyilkosnak, továbbá a sikeres végrehajtás esetére még további egymillió forintot ígért. Az alkalmi ismerőse színleg elvállalta a megbízást, ténylegesen azonban bejelentést tett arról a rendőrségen.

A vádlott abban a tudatban, hogy a férfi vállalta a bűncselekmények elkövetését, ismertette vele az emberrablás, illetve az emberölés általa kidolgozott részletes tervét, ennek során átadta a lakás alaprajzát, a családtagok fényképét, valamint a mindennapi szokásaikra vonatkozó információkat.

Az utolsó egyeztetésük napján, 2014. szeptember 22-én a nyomozó hatóság elfogta a vádlottat, aki ezután előzetes letartóztatásba került.

Előzetes letartóztatásának megszüntetése után a vádlott azzal szembesült, hogy volt élettársa végleg elhagyta őt, ezért – a vád szerint – elhatározta, hogy megöleti a nő új barátját. Először két büntetett előéletű férfit igyekezett megbízni az emberöléssel, ők azonban a megbízást nem vállalták, hanem – a vádlott tudta nélkül – szintén bejelentést tettek a rendőrségen.

A férfi továbbra sem tett le a tervéről, ezután az emberöléssel egy magát ukrán bérgyilkosnak kiadó embert bízott meg, aki azonban ténylegesen egy ügyészi engedéllyel alkalmazott fedett nyomozó volt.

A rendőrség 2015. április 15-én vette ismét őrizetbe a vádlottat, aki azóta is előzetes letartóztatásban van. A vád tárgyává tett bűncselekmények büntetési tételének felső határa – a bűnhalmazat miatt – hét és fél évig terjedő szabadságvesztés – írta közleményében a fővárosi főügyész.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Ő lesz a sztár a sitten...végre lesz egy zugügyvéd, aki mosásért, némi gondoskodásért, előnyökért megírja a kérelmeket...ha jól csinálja, akkor még a klotyón is zavartalanul töltheti az idejét a hosszúra nyúló hugyozási problémái miatt...nagy segítség ez egy prosztatásnak(ha az)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.