Vádat emeltek egy volt ügyvéd ellen, aki a Fővárosi Főügyészség szerint négy ember megölésére adott megbízást – közölte a fővárosi főügyész szerdán az MTI-vel.

Ibolya Tibor azt írta, a vádirat szerint a 73 éves férfi 2010 márciusában történt kizárásáig ügyvédként dolgozott. Még ekkor került kapcsolatba egy családdal, amelynek az ügyvédi képviselet mellett anyagi segítséget is nyújtott; több mint ötmillió forinttal tartoztak neki.

A főügyész közleménye szerint a háromtagú család nem fizette vissza a pénzt és a vádlott számára a tartozás fedezetét jelentő ingatlanból sem költöztek ki, ezért a férfi 2014 szeptemberében megbízást adott egy általa akkoriban megismert embernek az elrablásukra és a megölésükre. Utasítása szerint a holttesteket ezután egy XXII. kerületi építkezési területen kellett volna bebetonozni.

A volt ügyvéd a három ember megöléséért hatszázezer forintot adott volna a bérgyilkosnak, továbbá a sikeres végrehajtás esetére még további egymillió forintot ígért. Az alkalmi ismerőse színleg elvállalta a megbízást, ténylegesen azonban bejelentést tett arról a rendőrségen.

A vádlott abban a tudatban, hogy a férfi vállalta a bűncselekmények elkövetését, ismertette vele az emberrablás, illetve az emberölés általa kidolgozott részletes tervét, ennek során átadta a lakás alaprajzát, a családtagok fényképét, valamint a mindennapi szokásaikra vonatkozó információkat.

Az utolsó egyeztetésük napján, 2014. szeptember 22-én a nyomozó hatóság elfogta a vádlottat, aki ezután előzetes letartóztatásba került.

Előzetes letartóztatásának megszüntetése után a vádlott azzal szembesült, hogy volt élettársa végleg elhagyta őt, ezért – a vád szerint – elhatározta, hogy megöleti a nő új barátját. Először két büntetett előéletű férfit igyekezett megbízni az emberöléssel, ők azonban a megbízást nem vállalták, hanem – a vádlott tudta nélkül – szintén bejelentést tettek a rendőrségen.

A férfi továbbra sem tett le a tervéről, ezután az emberöléssel egy magát ukrán bérgyilkosnak kiadó embert bízott meg, aki azonban ténylegesen egy ügyészi engedéllyel alkalmazott fedett nyomozó volt.

A rendőrség 2015. április 15-én vette ismét őrizetbe a vádlottat, aki azóta is előzetes letartóztatásban van. A vád tárgyává tett bűncselekmények büntetési tételének felső határa – a bűnhalmazat miatt – hét és fél évig terjedő szabadságvesztés – írta közleményében a fővárosi főügyész.

Nagyvilág - 2019. April 19., 17:33
Ezt még ki tudták menteni a Notre-dame-ból
Itthon - 2019. April 20., 08:30
Szökni akart a Teréz körúti robbantó
Nagyvilág - 2019. April 19., 19:35
Pompeo vezeti a Phenjennal tárgyaló delegációt

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa2
Tisztességben megőrült bácsi. Biztos hogy elmebeteg lett öreg korára szegény, hiszen egy ügyvéd, már ha ez a szerencsétlen vén hülye valóban valaha is volt ügyvéd, és nem csak kamu az is (aki bérgyilkosságot szervez főleg így attól bármi kitelik), de tegyük fel valaha épeszű ügyvéd volt; nos akkor pontosan kellett tudnia, még ha ilyen elvetemült ötlete is merül fel, akkor mik a buktatók, veszélyek, banánhéjak és főleg, mi a jogi és törvényi képlet... Először is bérgyilkosságot vadidegenekre épeszű ember nem bíz még akkor sem ha nem ügyvéd.. ezt még egy 5 általánost végzett putriscigány is tudja. Csak 100%-os vagy azt megközelítő bizalom amivel bérgyilkost fogadhatunk. Idegent, főleg ukránt, büntetett előéletűt csak egy idióta bíz meg ilyennel és így. Bizalmi embert, csak nagyon komoly ajánlással, és az illető egyfajta átvilágításával lehet elérni, és nem könnyen. Vagy pedig egy nagyon régi barát, aki vállal ilyeneket (de persze tökéletes bizalom nincs, ergo mindig készen kell állni az árulásra, ilyen megbízás esetén, tehát pl minimum hogy amig az ügy le nem zajlik és el nincs boronálva, pl NEM VAGYUNK OTTHON, hanem elutazunk, készen kell álljunk az azonnali másodpercek alatti szökésre és eltűnésre stb), amíg az ügy teljesen le nem záródik, tehát nyomozás megszűnik nem marad nyitott kérdés (ha meg nem így alakul, és nyitva hagyják, akkor viszont legjobb lelépni pár évre).
Vagy pedig ha nincs más mód, és nincs bizalmi ember, akkor a megbízó kell tökéletes inkognítót építsen fel. Nem tudhatja meg a bérgyilkos, hogy ki bízta meg és nem is jöhet rá sehogy. Ezt kell kidolgozni alaposan és ezt egy ügyvéd képes kéne legyen megtenni.
Szóval ez a szerencsétlen öreg korára teljesen elhülyült és azért csinált ilyen baromságot, bár már öreg, de még praktizálhatott volna pár évet, azt fújhatja, mert végleg kizárják a kamarából ezután, és a sorozatos gyilkosságra felbujtásért, egyúttal kisérletért, bérgyilkosságra megbízásért ugyebár, kb élete hátralevő részét szépen leguggolhajta
wagabund
Ő lesz a sztár a sitten...végre lesz egy zugügyvéd, aki mosásért, némi gondoskodásért, előnyökért megírja a kérelmeket...ha jól csinálja, akkor még a klotyón is zavartalanul töltheti az idejét a hosszúra nyúló hugyozási problémái miatt...nagy segítség ez egy prosztatásnak(ha az)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok