Az alkotmánybírák jelölése kapcsán osztotta meg gondolatait Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán. Szerinte aki együttműködik ebben a Fidesszel, az áruló.

Az egykori miniszterelnök az alábbit írta:

Érdemes világosan beszélni.

Ha a demokratikus ellenzéki oldalon egyetértés van abban, hogy a Fidesz feldúlta és tönkretette a III. Magyar Köztársaságot, akkor mindenki, aki segít a Fidesznek abban, hogy ezt a tényt elfedje, az a Fidesz cinkosa és a demokratikus ellenzéki politizálás árulója.

A Fidesz egyoldalú akarattal és diktátummal megváltoztatta az alkotmánybírók jelölési rendjét, kizárólag saját híveivel töltötte fel a testületet és elfogadhatatlan mértékben korlátozta az Alkotmánybíróság jogkörét. Most, hogy három új alkotmánybírót kell megválasztani, nagy kegyesen felajánlotta az MSZP-nek, hogy ő is jelöljön egyet. Tegyük hozzá, persze önmagának fenntartja a jelölttel kapcsolatos vétójogot. A Fidesz ezen “gesztusa” a saját szempontjából kényszer és lehetőség. Kényszer, mert már nincs kétharmados többsége, hogy az ellenzék bevonása nélkül döntsön és lehetőség, hogy a vele esetleg kooperáló MSZP segítségével tisztára mossa eddigi szennyesét.

Hogy mindenki jól értse, ismételjük meg: Aki e tárgyban együttműködik a Fidesszel, az kollaboráns, az áruló.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Az MSZP és a DK között ez ügyben annyi a különbség, hogy Gyurcsányék miután megszavazták, hogy a kormány átveszi a NAV felügyeletét azt mondták, hogy az összes DK képviselő tévedésből rossz gombot nyomot. Mivel nem 3 éves gyerekek hancúrozásáról van szó, nagyon lenézik a magyart, hogy ezt beveszi. Inkább úgy gondolja, hogy mindennek megvan a maga árfolyama.
Vizual
@coni: Talán jobban meg kellene nézni mindennek az okát. A DK nagyon egyértelműen beszél. És az MSZP ha nem gondolja meg magát, elárulja a bal oldalt, uszkve a rendszer ellenlábasait. Össze nő ami össze tartozik. Csak néznünk kell.
egyvandor
Ebben maximálisan igaza van GyF-nek.
Ellenzéki politikusokat gyakran lehet rajtakapni, azon hogy morzsákért (Nem a politikai korrektség miatt!) beállnak Gorbán ner-jébe. Olykor akár pár forintos haszonért is képesek cserben hagyni választóikat.
kamazuka
Míg megosztott néptömegek belelkesítésével van elfoglalva a napi politika,addíg a demokrácia, papíron, egy bekeretezett lap selyemszalaggal átkötve.

Értéke nulla,mondanivalója sekélyes!
Desischado
Igaza van Gyurcsánynak. Az "ellenzék" kényelmesen dagonyázik. Miért is ne? hiszen bent vannak a Parlamentben, meg van a pénzük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.