Tiltakozó levelet írtak a Szegedi Tudományegyetem Oktatói Hálózatának tagjai Balog Zoltánhoz. A levélben méltatlan munkakörülményeikről és arról számolnak be, hogy a doktori ösztöndíjak emelésével a diák néhol többet "keres", mint oktatója. Tíz éve nem volt béremelés.

A hvg.hu cikke szerint a tanársegédek és adjunktusok 10 éve várnak a béremelésre. "A levélírók számára teljességgel elfogadhatatlan, hogy mindössze 30-40 ezer forintos béremelést ígérnek, azt is három éven át elhúzva, az adjunktusok nettó 147 ezer forintjához, a tanársegédek nettó 122 ezres fizetéséhez."  A folytatásból kiderül, hogy "így az a megalázó helyzet jönne létre, hogy a doktorandusz és több oktatója bére 2018-ban körülbelül azonos lenne, pedig egy adjunktus akár már 20 éve oktat az egyetemen, és már 10 éve megszerezte a PhD-fokozatot. A tanársegédeknek 40 ezer forinttal lenne kevesebb a bérük, mint a hallgatók ösztöndíja, úgy, hogy a tanársegédek közül is sokan doktori fokozattal bírnak" – olvasható a levélben.

"Egy pályakezdő bölcsész is többet keres, mint mi, akik oktattuk őket. Ugyanez a tarthatatlan bérhelyzet jellemzi karunkon a nem oktató beosztású tanárokat: a lektorokat és a nyelvtanárokat is". – írják.

Az oktatók azt akarják elérni, hogy 2016 januárjától az adjunktusok és tanársegédek is megkapnák minimum azt a bért, ami a bértábla szerint jár a doktori fokozattal rendelkező pedagógusoknak a közoktatásban. – olvasható a cikkben.

"Álláspontunk érvényre juttatásához minden fórumot és minden törvényes eszközt igénybe fogunk venni".

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Csak azt nem értem, ha mindenhol betelik a pohár, akkor miért van még hatalmon a qrmány?

Mert ha betelik, akkor leisznak belőle, lenyelik?
És csak nyelnek, nyelnek tovább???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@Szókrakész: Ez az ellenzék még magát sem tudja összekapni.
Toby
Kedves egyetemi oktatók, milyen nemzethy hazaffyak vagytok, akkor, amikor Viktor von Stadionossy del Felcsúth lord Or Bán, kiteszi a működő reformokért szívét, lelkét, de csak ezt a kettőt, mert a lé kell a saját lábon állás kasszájához, a külhoni magyarok választási kábítása is qrwa sok pénz, a sebészek sem fognak kapni egy büdös vasat sem, csak még nem tudják, meg a pedagógusok sem, de ők már sejtik, hát mit gondoltok, l. szájmon a barackmagos, kaparós sorsjegyre vette meg a földeket, pedig itt még nincs vége a táncnak, mert az erőgépekről egy szó sem esett és azokat is meg kell ám venni, hogy legyen látszata és elmondhassa, hogy " én vagyok a legnagyobb paraszt a környéken" ami persze igaz is, erőgépek nélkül is, mert egy ekkora büdös tapló gumicsizma, régen termett a Kárpát-medencében, mint ez a szutyok hörcsög, tehát elégedjetek meg - ebben már mindenkinek lehet gakorlata - a szép ígéretekkel, a manikűrözött KSH adatokkal és vígasztaljon benneteket az a tudat, hogy "kis lépés egy embernek, de hatalmas lépés..." az l. szájmonoknak és a hasonszőrű parazita vegetációnak !
Meg aztán Paks II. miatt is érik a méretes koki, sallerba kötve és ha fizetni kell, akkor azt a szegény orbánc és udvari bolondjai nem a saját lábon állásukból fogják kifizetni !
Jankó123
@Toby: "Meg aztán Paks II. miatt is érik a méretes koki, sallerba kötve és ha fizetni kell, akkor azt a szegény orbánc és udvari bolondjai nem a saját lábon állásukból fogják kifizetni ! "

Pedig biztos lehetsz benne, hogy a "tartalékos udvaribolondok" fogják majd kifizetni!
Toby
@Jankó123: Az a helyzet, hogy lézer-piszkos jános ötlete nyomán kitalálták, ha az unió pénzbüntit oszt ki az illiberális magyarságra, akkor a tetvesqrmány, plusz adókat vethet ki a "keményen dolgozó kisemberekre" ! Naná, hogy nem a saját lábon állástól fogják elvonni a kest !
A Cosa Nostra idejár tanulmányútra !
panellproli
Végre itt az idő egy általános sztrájra! Ahogy normális országokban szokták/ NSZK, Franciaország ,Olaszország/egyébként ez a rothadt önkényuralmi rendszer sosem fog megbukni.Hajrá eü,oktatás, vasutas,gazdálkodók, szocialis szféra,közalkalmazott. mind irány az utca, lehetőleg vasvillával!
karma1
@panellproli: Ja, mindenki menjen roganhoz, o az V. ker. polgarmesterekent elnyert egy csomo unios tanyafejlesztesi penzt, biztos vett belole egy csomo vasvillat. Kiegyenesitett kasza ugyanitt kaphato, Komboban olcsobb!

Ez a cikk nem egy mai csirke, kb. fel eve mar leadtak, akkor is ugyanez volt a problemajuk, hogy sokszor a diak osztondija magasabb volt, mint az oket oktato tanarake.

Nem, ha nem mennek ki az utcara OSSZEFOGVA, akkor ez is elul szepen, mint a fodrozodo balatoni hullam...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.