Előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság két férfit, aki a gyanú szerint kirabolt egy látássérült embert tavaly ősszel a fővárosban – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján.

Azt írták, hogy rablás bűntett és lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak egy 30 éves budapesti és egy 29 éves pusztadobosi férfival szemben, akiket hétfőn fogtak el Kispesten.

A két gyanúsított tavaly szeptemberben egy II. kerületi buszmegállóban dulakodás után megszerezte a látássérült férfi táskáját, benne a sértett pénztárcájával, személyes irataival, lakáskulcsával és mobiltelefonjával, majd elmenekültek a helyszínről. Negyvenöt perccel később megjelentek az áldozat XIV. kerületi lakásánál, és a megszerzett kulccsal megpróbáltak bejutni az ingatlanba. Sikerült kinyitniuk az ajtó biztonsági rácsát, az ajtót azonban már nem, mert a sértett fia megzavarta őket, így elmenekültek.

A rendőrök a két férfit hétfőn Kispesten elfogták, gyanúsítottként hallgatták ki, és indítványozták az előzetes letartóztatásukat, amelyet a bíróság szerdán elrendelt.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Véletlenségből nem magyar feltalálók voltak az élőlények.
A kanalas orvosság, az orsós magnó feltalálói?
verőce21
@Szókrakész: Nem, ezek csak közönséges lakatosok voltak! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.