Az emberi erőforrások minisztere szerint a társadalmi felelősségvállalást fontosnak tartó nagyvállalatok is adhatnának munkát azoknak, akik jelenleg közfoglalkoztatottként dolgoznak vagy a hátrányos helyzetű csoportokhoz tartoznak. Balog Zoltán erről egy a felzárkózást szolgáló tanácsadó, konzultációs testület megalakuló ülésén beszélt csütörtökön a Parlamentben.

A miniszter mintegy ötven cégvezető előtt azt mondta, a kormány célja a fórum létrehozásával egyebek mellett az, hogy a nagyvállalatokat ösztönözze a hátrányos helyzetűek, köztük a romák, a megváltozott munkaképességűek, a fogyatékossággal élő emberek, továbbá a nők foglalkoztatására a versenyszférában.

Balog Zoltán megint okos tanácsokat osztogatott

Közölte, ha a vállalatok társadalmi, szociális felelősségvállalási programjai és a kormány felzárkózási stratégiája között összhang van, akkor az javíthatja a cégek versenyképességét és eredményeit is.

Arról is beszélt, a kormány szeretné elérni, hogy ne csak Budapest, hanem az ország más városai, térségei is vonzó munkaerőpiaci, befektetési célpontjai legyenek a vállalatoknak.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Van meg ma Magyarorszagon "nagyvallalat"? Nem kulfoldi multira gondolok, mert azt hivatalbol kell utalni, ha az adna munkat (meg tobbet) a magyar munkavallaloknak, akkor az kizsakmanyolas lenne, dolgoztatas ehberert. (Holott a fizetesi szinteket , a minimalbert a magyar allam hatarozza meg, nem a multi). Ajtatos, hazudos, dilettans , szoros hulye...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
Húsz éven keresztül ünnepeltük, hogy sikerült felszámolni a "gyárkapukon belüli munkanélküliséget". Most állítsuk vissza, aztán azt ünnepeljük a következő húsz évben.
gazdag dezső
Nagyon szomorú országunknak ,hogy ilyen semmittevő,és hozzá nemértő politikusok osztják az észt,ami nekik is nagyon kevés van! Vérlázító ennek az embernek minden megnyilvánulása ! Nem szégyenli magát emberek közé kiállni ?Ez Pap volt ?Hát most hogyan érthet ahhoz amit a beosztásában tesz?Ennyire gazdag ez az ország,hogy ilyen semmitérő emberek vannak pozícióban !AMÍG ILYENEK VANNAK ADDIG ITT SOHASEM LESZ REND,ÉS VALAMENNYIRE IS IGAZSÁGOSSÁG !KÖTÉLRE VELÜK !
bundi
most akkor ez azt fogja jelenteni hogy a gattyán,a lőrinc barát, a csányi, meg a sógor is közmunkásokkal fog dolgoztatni? az mtva és a ministrériumok is kitesznek mindenkit és közmunkásokat foglalkoztatnak vissza?...az egészségügyi létszámhiány is orvosolható szimplán közmunkásokból...és a közmunkások az oktatásban sem fognak lázadozni?...vagy hogy is gondolta:...
bundi
@verum: tudod ha kevesebb lenne a befizetett adó, akkor kevesebb jutna még ennél is mindenre...ebből a spirálból kikecmeregni szinte lehetetlen...4-5 éve még talán volt rá esély de mint a manyup pénz...az is elpárolgott...
verum
@bundi: - erre lett volna jó az eu-s pénz. Meglopták az országot, minden párt és minden politikus.
Nem egy csónakban evezünk. Ők luxusjachton vannak, mi lélekvesztőben.
Önzetlenség, hazaszeretet - ez nincs ma az emberekben. Hogy kevesebbet markoljak többet nélkülözzek, hogy tényleg jusson mindenre, ami szükséges. Fent és lent, egyaránt.
Enélkül a szemlélet nélkül nem lesz semmi jobb, csak mindig rosszabb.
kukac50
Miért nem az 1 millió munkahelyen gondolkodik ez a baromarcú?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.