Rosszabbul járnak többek közt azok a kaposváriak, akik a fővárosba kívánnak vonattal eljutni – hívja fel a figyelmet a Sonline.

A megyeszékhelyről a Keleti Pályaudvarra a korábbi 195 helyett 204 kilométer alatt lehet eljutni, a Somogyszob–Budapest távolság 235-ről 244 kilométerre „nőtt”. Ez utóbbi esetében tehát a korábbiaknál 500 forinttal többet kell fizetni ugyanazért a jegyért.

Vigyázzon: trükkösen emeli az árakat a MÁV!

(illusztráció: veke.hu)

A MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága így magyarázta meg a lapnak az áremelést:

– A Budapestet érintő vasúti utazásoknál korábban a fejállomásokon át számítottuk az utazási távolságot, és ez a főszabály a korábbi menetrendek viszonylag kevés, főpályaudvart elkerülő vonata mellett alkalmas megoldás volt, de a menetrendi szolgáltatásfejlesztés és az új „átlós” vonatok megjelenése felvetette annak szükségességét, hogy a ténylegesen megtett távolság után számoljuk a menetdíjat.

Hozzátették: A változtatástól tervezetten nem vár többletbevételt a vasútvállalat. További részletek a trükkös áremelésről a Sonline-on.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Viszont a MÀV- vezérasszonynak kell a milliós fizetés !!!
Mert " megdolgozik " érte...
Hari
De csak azért emel, mert nulla az infláció,, es mélyponton az olajár. Bevétel persze hogy nem lesz, üres vonatokat "hosszabb" úton járatni sokkal drágább. Ne szidjuk, sajnáljuk MÁV-ot !!!
justhpeter
Amikor vonatot látok legalább a fele üres a vonatnak. Tessék mondani miből dübörög az üzlet ? A vasárnapi zárvatartásból ?
kukac50
ki kell szedni az utasokból a 3 milliós fizetés emelését a vezetőknek!

A villany kw-at világpiaci ára 7 forint= 1 kw mi mégis 40 forint körüli összeget és még rendszerhasználati díjat amit tízszeresére emeltek fizetünk!
Ez volna a rezsicsökkentés?
Legalább arra ügyelne Orbán,hogy kövesse a világpiaci árak alakulását ne szedjen 4-5 szőr többet be a lakosságtól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.