Baranya megyében egyre több eset kerül nyilvánosságra, ahol állatkínzás gyanúja merült fel – írja a bama.hu.

Egy Pécs melletti településen kutyafejet találtak egy családi ház udvarán, és az állat többi testrésze is az udvaron hevert szétszórva. A helyszínre érkező állatvédők, miután megbizonyosodtak a bejelentés valóságtartalmáról, értesítették a rendőrséget, valamint a hatósági állatorvost, akik intézkedtek, hogy a tetemet elszállítsák.

A tulajdonos állítólag nem tudott pontos magyarázatot adni az elhullott ebre: homályos történetet adott elő a szomszéd kutyájáról, amelyik mérgezésben elpusztult, de arra nem adott egyértelmű választ, hogyan került ilyen állapotba az állat.

A lap megkérdezte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot, valóban jártak-e kint a háznál rendőrök állatkínzás gyanúja miatt. A BMRFK szűkszavú közlésében annyi állt, hogy volt rendőri intézkedés 2016. január 13-án 18 óra körüli időben Pécsett, mert állatkínzás gyanújáról tett bejelentést egy pécsi állatvédő. Mivel azonban az eset körülményeinek vizsgálata folyamatban van, egyelőre bővebb tájékoztatást nem kívánnak adni.

Baranyában csak az elmúlt egy évben hét olyan eset is nyilvánosságot kapott, ahol állatkínzás miatt vontak felelősségre valakit. Egy komlói férfi évekig túl szoros övvel kötötte meg kutyáját, egy pécsi nő magára hagyta állatait egy bezárt lakásban, egy mohácsi ebtulajdonos pedig szenvedései ellenére sem vitte orvoshoz kutyáját. Legutóbb pedig egy Szigetvár melletti szeméttelepen hagyott bernáthegyi életét mentették meg az állatvédők – az ügyben ismeretlen tettes ellen indult eljárás. 

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.