Idén is folytatódnak az egyeztetések a szociális ágazat képviselőivel; a kormány elkötelezett abban, hogy anyagilag és erkölcsileg is megbecsülje a területen dolgozók kemény munkáját – állította az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága pénteken az MTI-nek.

Közleményükben utaltak arra, hogy a kormány részéről kijelölt tárgyalófél szerdán újabb sztrájktárgyalást folytatott a szociális ellátások területén több ezer munkavállalót képviselő szakszervezetekkel. "A találkozón folytatódott az ágazati kollektív szerződés tematikus fejezeteinek ütemezett átbeszélése a munkabéke megőrzése érdekében" – írták.

A Balog-minisztérium azt állítja: egyeztetni fognak a szociális dolgozókkal

Közölték, idén is rendszeres egyeztetéseket tart majd Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár és Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) elnöke, valamint Boros Péterné, a koalíciós partnerként a sztrájktárgyaláshoz csatlakozó Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) főtitkára.

Emlékeztettek arra, hogy az államtitkárságon 2014 nyara óta folynak az egyeztetések az MSZ EDDSZ-szel, amihez az MKKSZ 2015 szeptemberében koalíciós megállapodással csatlakozott.

Közlésük szerint az ágazati kollektív szerződés alkalmas arra, hogy a szociális életpálya munkabizottság által előkészített javaslatokat fejezetenként befogadja, így az új bértáblát, a bér-, ágazati képzések-, továbbképzések-, bérpótlékrendszer felülvizsgálatát és számos, munkavállalókat alapvetően érintő jogokat és kötelezettségeket.

Arról is írtak, a kormány elkötelezettségét jelzi, hogy 2014 óta – az idei évi költségvetésben meghatározott összeggel együtt – 60 milliárd forintot fordítottak a szociális dolgozók béreire.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Egyeztetnek... ígérgetnek.. ígérgetnek...egyeztetnek.
Az összes politikusunk úszik a pénzben, miközben nekünk a seggünk kilóg a gatyából és 25 éve hallgatjuk, hogy rövidesen nekünk is jobb lesz!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Van a földön még valaki, aki egy szavát is elhiszi ennek a szégyentelen Balognak ? Pofátlanabbul hazudik, mint a gazdája !
Lazári
Hisz még nekik valaki??? Balog miniszter úr is eléri majd egyszer , hogy a szaros seggét már csak a hullaházban fogják rendbe tenni!
bundi
aztán honnan is lesz pénz?...mert most már az ország eljutott oda, hogy tök mindegy ki kerül a fidesz után a bársonyszékbe...pénzt nem tud varázsolni, tehát mindenki rá fog fújni...aztán pár év és viktorkát ismét vállán viszi vissza a tömeg a várba...mert megérdemli...és felhatalmazzák mindenre...a hülyék...
Lepényleső
"Oldjátok meg magatok!" Egyeztetés vége. M1; Sikeresen zárult a szociális dolgozókkal való
párbeszéd,melynek eredményeként megállapítható,hogy a kormány átéli az ebben a szak-
ágban tevékenykedők problémáját. (hajrá Felcsút)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.