Korhatárszabályok megsértése miatt 7,5 millió forint bírságot szabott ki az RTL Klubra a médiatanács – áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleményében.

Mint írják, a Hungary's Got Talent című tehetségkutatóban a Bodysoma csoport produkcióját bemutató, egy fellépőt a bőrénél fogva kampókkal, kötelekkel fellógató műsorrészt a 12-es karika helyett a 16 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriába kellett volna sorolni.

A médiaszolgáltató jogsértésének megítélését súlyosította, hogy a műsorrészletet közvetlenül egy óvodáskorú gyermek által előadott produkciót követően szerkesztette adásba – említik meg.

A közlemény szerint a túl hangos reklámblokkok miatt a Sport1 és Sport2 csatornákat működtető AMC Networks Central Europe Kft.-t a médiatanács 360 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte, mert tavaly nyáron kilenc alkalommal a környező műsorszámokhoz képest hangosabb reklámokat tett közzé.

A médiatanács döntése alapján az Echo TV-nek 100 ezer forint bírságot kell átutalnia, mert az Oktatás világa című műsorában augusztusban burkolt reklámként mutatott be egy autós szolgáltatást.

Emellett a testület a Gyöngyösi Városi Televíziót egy irodaszer-kereskedést népszerűsítő burkolt reklám egy alkalommal történt közzététele miatt figyelmeztetésben részesítette.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Én is láttam gyerekkoromban fakírt a tévében, mégsem álltam meg a növésben. De ha lett volna már akkor korhatárkarika, és átváltják, akkor se kapcsoltam volna el. (Nem is volt hova elkapcsolni:)
Sokszor nem is értem ezeket a besorolásokat, megy egy ismeretterjesztő film mondjuk a Naprendszer bolygóiról, aztán az 12 éven aluliaknak nem ajánlott. Miért? A kisebbeknek még geocentrikus világképük van, és az nem szabad megzavarni ilyesmivel, vagy mi indokolja? :)
Toby
Micsoda egy álszemérmes játék ez a korhatárkarika játék, mi a gfrancnak akkor, amikor a kiscsávó a neten mindent megtalál, ami éppen érdekli !
jancsik68
Ilyen elv alapján a Fidesz kongresszusát is csak 60 év feletti karikával lehetett volna közvetiteni,mer az emberek nagy részében undort keltettek az ottani előadók
Bercifiu
A média törvény szerint a sorozatoknál 20 filmvetítés után lehet reklámot sugározni. A Cool tv ben megy a Gyilkos elmék c. sorozat, 15 percenkénti reklámmal. Írtam a Média Tanácsnak, s azt válaszolták, hogy ne csak az időpontot, a tv adót nevezzem meg, hanem hivatkozzak arra, hogy a törvény milyen § - át sértette meg.
Hát lepetéztem.
Jó, hogy nem azt írták, hogy hozzam meg az elmarasztaló határozatot is, mert ők nem érnek rá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.