Újabb botrány van a Híd a munka világába nevű foglalkoztatási szövetkezetnél: tizenkét gyanúsnak tartott ügyben vizsgálódik az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A túlzónak tartott bérkifizetések például jócskán meghaladják a 700 millió forintot – írja a Népszabadság.

A Híd a munka világába, az ország első foglalkoztatási szövetkezete az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) közreműködésével alakult meg 2014-ben. Ekkor még Farkas Flórián fideszes parlamenti képviselő volt a testület elnöke, akit a szövetkezet vezetőjévé is megválasztottak (azóta már váltott egy miniszterelnöki biztosi posztra, amire Orbán Viktor nevezte ki). Elméletileg a szövetkezet az ország leghátrányosabb területein élő, többségében roma munkavállalók gazdasági és szociális felzárkózását jelölte meg céljaként. – olvasható a Népszabadság cikkében.

Gyakorlatilag az ötmilliárd forintosra tervezett foglalkoztatási program totális kudarcot vallott. A gyanú szerint volt ott minden: milliók értelmetlen tanulmányokra és mindenféle beszerzésekre, tízmilliókat kitevő bútorvásárlások és gépkocsibérlések.

A portál szerint az uniós pénzekből támogatott program kifizetéseinek jelentős részét a kormány jegelte, az ORÖ-höz azért így is átment több mint kétmilliárd forint. A százmilliókért vásárolt fővárosi és vidéki irodák nem működnek. Az Emmi egy miniszterelnökségi vizsgálati jelentésre utalva számolt be arról, hogy tizenkét gyanús esetben zajlik szabálytalansági eljárás. Összesen 860 millió forintnyi kétes kifizetésről van szó, a vizsgálat részben átfedést mutat a korábban elindított (és jogorvoslat alatt álló) eljárásokkal. – olvasható a cikkben.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Mocskos népség, szétlopták azt a pénzt, amit a leghátrányosabb helyzetű embereknek kellett volna megkapniuk. A hányinger kerülget tőlük, de legfőképp a Farkastól. Még a saját szegény sorsú fajtáját is meglopja. Hány szegény családtól /gyerektől lopta el az ennivalót? Rohadék.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
És mikor is lesz elszámoltatás? Érdekes, Gyurcsány eladja törvényesen a SAJÁT cégét, hörög a fidesz, és most mekkora a csend! Vajon miért? Megmondom, mert közösen lopnak!
eugen4402
Jellemző az EMMI stratégiájára, hogy a 860 milliós Híd eltűnéséről nem a feljelentés jutott eszükbe, hanem a romák oktatásának elégtelensége. Gyorsan megítéltek másfél milliárdot a roma szakkollégiumok fejlesztésére, hogy legalább a vezetőik megtanuljanak úgy lopni, hogy az első ellenőrzésnél ne bukjanak le!!!
sokanvagyunk
Szétlophatták... - mert megtehették, politikai támogatással-eltűréssel.
nemkati
Semmi szokatlan, csak amit a Fidesz csinál 6. éve: "Szétlopták, ellopták és szétcsalták"
nezelodo
@nemkati: A különbség annyi, hogy az anyapártjuk funkcionáriusai képzettebbek mint a cigányok, és le tudják papírozni a tolvajlást. A romák meg elhitték amit mondtak nekik, és szórták a pénzt, és most mindenki az ő lopásukon rugózik, nem a nagyságrendekkel nagyobb fideszes tolvajláson. Van ebben stratégia!
papa.49
Na most volna egy kérdésem a fütyiszes mamelukokhoz, hogyan lehetséges hogy az MSZP. komát 1 évig vezetgették rabszíjon, a nevén szereplő 200 milláért, ezt a dádét meg még csak le se tartóztatták az 5 X annyi pénzért???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.