A ma hajnali üzemkezdettől életbe lép a budai fonódó villamoshálózat menetrendje, amely miatt több villamos és busz közlekedése is változik.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint az új forgalmi rendben a 17-es villamos meghosszabbított útvonalon, a Margit híd budai hídfőjétől – a Széll Kálmán téren, az Alkotás utcán és a Fehérvári úton át – a Savoya Parkig közlekedik. A 18-as villamos megszűnik, szerepét a Hűvösvölgytől a Széll Kálmán tér-Krisztina körút-Fehérvári út útvonalon a Budafok, Városház térig közlekedő 56-os, illetve az 56A villamos veszi át. Az 56-os csak hétköznap csúcsidőben jár majd, azon kívül a Móricz Zsigmond körtérig közlekedő 56A villamos szállítja az utasokat.

A 19-es és a 41-es villamos várhatóan március közepétől a jelenlegi dél-budai végállomásától meghosszabbított útvonalon, a Batthyány téren át a Bem rakpart-Frankel Leó út-Bécsi út vonalon a Bécsi út/Vörösvári út végállomásig közlekedik. A Clark Ádám téri munkák elkészültéig mindkét járat két szakaszon, megosztva közlekedik, mind a Bécsi út/Vörösvári úttól, mind a dél-budai végállomástól a Clark Ádám térig, ahol a Lánchíd alatti gyalogosalagúton átsétálva másik villamosszerelvényre átszállva lehet továbbutazni.

A 61-es villamos a Fehérvári út elejéig közlekedik, végállomása a 47-es villamos Móricz Zsigmond körtéri megállójába kerül át.

A BKK közlése szerint a 7-es, a 29-es, a 34-es, a 65-ös, a 65A, a 106-os, a 134-es és a 253-as busz közlekedésében az előzetes tervekkel ellentétben nem lesz változás. A 9-es busz jelenlegi, Kőbánya irányú útvonala a Nyugati pályaudvarnál véglegessé válik: a busz a Podmaniczky utca érintése nélkül, a Szent István körútról közvetlenül a Bajcsy-Zsilinszky útra kanyarodva közlekedik.

Megszűnik a 86-os busz, szerepét Budán a 9-es busz, a Bogdáni út és a Batthyány tér között közlekedő új 109-es busz, a Batthyány tértől meghosszabbított útvonalon, szintén az óbudai Bogdáni útig közlekedő 111-es busz és a 17-es, 19-es, 41-es villamos veszi át.

A 111-es busz útvonala meghosszabbodik, a Batthyány tértől a Kolosy téren át az óbudai Bogdáni útig közlekedik. Óbuda felől a fonódó villamosokra a Kolosy téren lehet majd átszállni. A 160-as, a 260-as és a 260A busz útvonala lerövidül: a buszjáratok külső végállomásuktól az óbudai rendelőintézetig közlekednek majd.

A fonódó villamoshálózat elindulásával párhuzamosan változik a 3-as és a 133-as autóbusz menetrendje is. A 133-as busz késő este és hétvégén is közlekedik, és megáll a Budafoki út/Karinthy Frigyes út csomópontban is. A 33-as busz késő este és hétvégén sűrűbben jár

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Köszönjük Dávidka, számso gaztetted közül ez az egyik legdurvább!

Meg kell jegyezzem, hogy ez a 111-es átveszi a 86-os legfontosabb szerepét oltári baromság. Nem csak azért mert közben körbekirándulja a Rózsadombot, de szinte alig közlekedik!
wagabund
Ma jáccásiból végigutaztam a három fonódást... Kamaraerdőtől indultam, aztán a Lánchíd után CAF villamossal Óbudára, majd vissza a 17-essel a Allee hoz, onnan metróval Kelenföld, majd busszal a 41-es villamosig...( a CAF villamos kellemes, megy mint a szél)
...ennyi csodálkozó, fényképező turistát még nem láttam(főleg budapestiek)..mindenki tekergette a fejét, sosem látott helyeken osont a csinga..érdekes volt...természetesen az ügyeletes fanyalgók sérelmezték, hogy át kell sétálni a Lánchíd budai hídfője alatt, mert még nincs kész a villamospálya azon a rövid szakaszon.
Mindenhol ki van írva a menetrend, a járatok iránya, stb..
...kezd alakulni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.