Kövér László katasztrofális hibának tartja a sorkötelezettség magyarországi eltörlését, a visszaállítását azonban véleménye szerint jelenleg egy uniós tagállam nem tudná hatékonyan megoldani, ahhoz összeurópai döntésre lenne szükség. Az Országgyűlés elnöke az Új Néplap szombati számában megjelent interjúban arról is beszélt: a Fidesz nagy előnye, hogy a párt politikai értékrendje régóta egységes, nincsenek törésvonalak a szervezeten belül.

Kövér László a Tisza-parti városban tett pénteki látogatásán a Jász-Nagykun-Szolnok megyei napilapnak adott interjúban elmondta: a sorkötelezettség eltörlése miatt kialakult helyzet orvoslásához sokkal több energiára lesz szükség, mint amennyit a sorkötelezettség fenntartására kellett volna fordítani.

Hozzátette: ha ma – anélkül, hogy jelentősen megváltozna a közgondolkodás – vissza akarnák állítani a sorkatonaságot, az erősítené a sorköteles fiatal férfiak elvándorlását azokba az országokba, ahol ezt még nem tennék meg.

Kövér szerint vagy összeurópai döntés értelmében állítják vissza a sorkötelezettséget Európa nyugati csücskétől a keletiig, vagy sehogy. Számára egyértelmű – mondta –, hogy Európa és Magyarország azzal is erősebbé válna, ha ez megtörténne. A házelnök szerint a terrorizmus és az illegális migrációval összefüggésben terjedő bizonytalanság miatt egyáltalán nem kizárt, hogy a nem túl távoli jövőben sor kerül a sorkötelezettség visszaállítására.

Kövér szerint "katasztrofális hiba" volt a sorkötelezettség eltörlése

A házelnök elmondta: Simicskó István honvédelmi miniszter kezdeményezésére a kormányban jelenleg azon dolgoznak, hogy a haderőre szánt költségvetés növelésével összhangban – amit Magyarország a NATO-csatlakozásakor vállalt – a honvédség létszámát is bővítsék. Ez azonban elsősorban az önkéntes tartalékosok számának növelését jelenti – fűzte hozzá.

Kövér László kitért a belpolitikai erőviszonyokra is. Ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy elemzők szerint mindenki a Jobbikot látja a Fidesz-KDNP egyetlen potenciális kihívójának, de szerinte a baloldalra leadott voksok aránya összességében meghaladhatja a Jobbikra leadottakét.

A házelnök szerint semmi jele nincs, de nem kizárható, hogy 2018-ra a baloldal ismét "egységesen össze tud állni". Kiemelte: nem érdemes foglalkozniuk a lehetséges riválisaikkal, azzal kell törődniük hogy mit tudnak tenni az ország, az emberek boldogulásáért.

Kövér László azt mondta: a Fidesz nagy előnye, hogy a párt politikai értékrendje régóta egységes, nincsenek törésvonalak a szervezeten belül. A változást a generációváltás jelenti a párton belül, mert a fiatal demokraták mára a honi politika "nagy öregjeivé" váltak – fogalmazott. Hangsúlyozta: ez a változás együttműködés keretében, tervezetten megy végbe, egyre föntebb jutnak a párton belül a fiatalok, például Kubatov Gábor és Gulyás Gergely is tagja a párt elnökségének.

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Az is egy hiba, hogy te a világra jöttél !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
perfekt
@zz: Szia, mindég örülök annak,mikor idegenek megkeresnek itt a propin:) Érdekes, hogy a hajnali órákban írsz,bizonyára éjjeli őr a munkád-vagy esetleg a lelkiismereted nem hagy durmolni::)Miheztartás végett! Nincs szükségem program szervezőkre-és tanácsadóra még annyira sem.Az pedig mégis csak furcsa,hogy máshoz írtakat-minősítsed.Mi közöd van ,hozzá,hogy én mit-írok ,és kinek.Én itt gondolataimat írom-a kötekedés,pedig a te élet elemed.Éppen ezért,ha vitatkozol velem,érvekkel- azt elfogadom de így,baromira sajnállak--és told el a bringát oborzil! Üdv az alvó ápolóidnak:-)
zz
Te csak ismerősöknek írsz? Ez egy nyilvános oldal, ahol bárki elmondhatja a véleményét, így én is. Az ostoba kötekedésedre írtam , mivel pont neked nem volt véleményed és érved sem, A NINCS MERT nem vélemény, ráadásul igazad sem volt.
Egyébként a rokonaid és a te szép álmodra vigyáztam . Mi közöd hozzá, ki mikor alszik? Vagy azt is megszabnád, mikor mehetek szarni a szemét pofádra?
Semmilyen véleményt nem írtál. pont te kötekedtél, csak nem bírod a kritikát, Csak a sajátod az igaz, a többinek kuss? Tudod mit? Hát te húzz el a búsba a bringáddal az orvosodhoz. Engem ne sajnálj, nem én vagyok a bolond te f@sz. Ezt akartad, hát tessék.
kutyahűség
Az bizony, Kövérkém. Lehet, hogy már rég lógnátok a lámpaoszlopokon.Tudtad, hogy a megbuggyant zsarnok Néró császárt végül ki ölte meg? A saját testőre!
namihami
Plusz még egy. de sokkal nagyobb "katasztrófális hiba" volt ezt az embert egyáltalán családilag eltervezni. Akkor még nem volt logikus családtervezés?
namihami
Bocs nyanya001---nem vettelek észre. Az ötlet elsőre a tied.
colibri
A sorkötelezettség eltörlésénél sokkal nagyobb katasztrófa a fidess orbánostúl, kövérestül, kósástúl, rogánostúl vaynástúl, stb (direkt a stúl végződés) teljhatalommal (2/3) való 2010-es megválasztása. Na, ez az igazi katasztrófa!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.