"Azt követően sem félek, hogy nyomoznak utánam! Miért ne vállalhatnám a véleményemet? Miért ne írhatnám alá a nyilatkozatot?" – mondta a Délmagyarnak az a pedagógus, aki után nyomozott a KLIK, miután nyilvánosságra került a véleménye.

Mint arról a Propeller is beszámolt, először egy miskolci gimnázium tanárai, majd később az országból több ezren írták alá azt a nyílt levelet a tanitanek.com oldalon, amely átfogó oktatási reformot követel.

A KLIK-nek nem tetszhettek a véleményüket vállaló pedagógusok, erre utal, hogy többen utólag félelemből visszavonták szignójukat. Erre egyébként a nyílt levélnek helyt adó honlap üzemeltetője lehetőséget ad.

A Délmagyarnak egy, a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézményében dolgozó gyógypedagógus most arról számolt be, feletteseik megpróbálják kinyomozni, ki támogatja a petíciót.

Pénteken reggeltől késő délutánig továbbképzésen voltam, ezért kikapcsoltam a telefonom. Amikor visszakapcsoltam, láttam, hogy többször keresett a közvetlen főnököm. Beszéltem vele, és kiderült, hogy őt meg a KLIK-ből hívták, mert tudni szerették volna, hogy ki támogatja a miskolciakat a makói intézményből

- mondta Horváthné Oláh Mária. A nő úgy tudja, kollégáitól is kérdezték, ki írta alá a csatlakozást. Hozzátette ugyanakkor, ő névvel, arccal, az intézménye nevével vállalja, hogy támogatja a miskolciak kezdeményezését, mert nem fél:

Azt követően sem félek, hogy nyomoznak utánam! Miért ne vállalhatnám a véleményemet? Miért ne írhatnám alá a nyilatkozatot?

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Miért ne? Hát tényleg, miért ne? Ha mindenki aláírná, nem lenne következmény. De mindig vannak, akik inkább árulkodnak, és várják az alamizsnát. A véleményét vállaló pedig mehet külföldre dolgozni.
Persze, inkább, mint alakoskodni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
JAJMÁR
Miért ne? Hát tényleg, miért ne? Ha mindenki aláírná, nem lenne következmény. De mindig vannak, akik inkább árulkodnak, és várják az alamizsnát. A véleményét vállaló pedig mehet külföldre dolgozni.
Persze, inkább, mint alakoskodni.
hetöndöe
Rákosi Mátyás szelleme visszatüremkedett és rátelepedett hazánkra.:-(
Fasza de remélem ezért lógni fogtok fitymaszos tetvedékek.
nyanya001
@zöldszem: Ezeknek van félnivalójuk ha ne adj Isten
lenne egy kormányváltás, jönne a felelősségre vonás
a sok lopás, mutyi és egyebek miatt !
De akkor legalább fellendülne az építőipar, mert nem győznének börtönt építeni
ezeknek !
Na meg jönnének a vagyonelkobzások ! Nem maradna semmijük.
alterego56
@nyanya001: Na ettől nyanya ne nagyon féljél és olyan nagy tételben ne is fogadjál rá. Kit vontak itt felelősségre '89 után? Itt minden gazember megússza. Az egész demokrácia és többpártrendszer nem más mint bábszínház a hülye gyerekeknek
kkalman
Az lesz a szép, amikor a KLIK-es nemzetvédők, fekete, sötétített üvegű autóval mennek a nyílt levelet aláírókért.
egyvandor
Gorbán hatalmának egyik legfontosabb támasza a hírszerzés. Ennek köszönheti közel harminc éven át tartó, gátlástalan (bárkit akivel akárcsak vitába keveredett kicsinált maga mellől) karrierjét. Simicska szerint már a sorkatonai szolgálatban gyakorlatot szerzett a témában. Nem véletlen a fidesz tényleges szerepe az ügynöklista homályban tartásának történetében.
Valamint nehéz elképzelni. hogy az mdf lejáratási akciójában közismertté vált udz csak úgy szőrén-szárán eltűnik a semmiben.
egyvandor
@alterego56: A több párt rendszer és a demokrácia a gorbán féle hataloméhes suttyók és korrupt seggnyalói nélkül, és felelősségre vonható politikusokkal működő képes. Van rá példa.
Fradigege
Ki kell egyenesíteni a kaszát és feljönni Pestre.
Levendula
Az alattunk lakó nő is szidja a kormányt, mint a bokrot, pedig a fizetése közel 300 ezer forint, lévén közel van a nyugdíjhoz. Mesélte, hogy régebben a lányával szokta kijavíttatni a gyerekek dolgozatait...
Toby
Ezerszer jeleztem, hogy a patkányrezsim, a hatalom megtartása érdekében CIA és KGB módszereket alkalmaz, az "elégedetteket" figyelteti, lehallgattatja, követteti, feltérképezik ezek kapcsolatait, orbánc a tetű, visszalopta a gengszterváltás előtti időszak állambiztonsági rezsimintézkedéseit, ehhez kell a cöf és annak volt állambiztonsági tiszt vezetője, ehhez kell tasnádi, volt III/II tiszt - az senkit ne tévesszen meg, hogy a kémelhárítás alkalmazta - zaklatásszerűen követtetnek újságírókat ( emléxünk az újságírónőre, akit még a wc-re is követett a csürhepárt ? ) aljas módon felhasználják a polgárőrség számukra megbízható elemeit, elkönyvelheti mindenki magának, hogy digitális rendszer a nap 24 órájában hallgatja az összes telefonját, majd néhány emberke kiértékeli azokat, hisz pintér, a ragyás, ezért sírt, hogy kevés az ember a nemzetbiztonsági szervezeteknél, totális megfigyelőrendszert építettek ki, az első 5 között volt az ország, amikor megvásárolták a Finfisher kormányzati kémprogramot, elég botornak kell lenni ahhoz, hogy valaki azt gondolja, kizárólag törvényes alapokról használják a titkosszolgálati eszközöket !
Amibe még a Nemzetbiztonsági Biztottság sem nézhet bele, azokon pontokon vezetik meg a bizottság tagjait !
Mindez a gengszterrezsim hozadéka, amig ez a patkányrezsim talpon van, addig bárki, bármikor számlhat vele, hogy mások is laknak a lakásában, a telefonjára ültek, megfigyelik és csodák csodájára hiába felelne meg pályázati kritériumoknak, soha nem fogja alkalmazni a rezsim, piti kifogásokkal. Ezek mögött többnyire már legalálisan, vagy illegálisan beszerzett adatok vannak róla !
Feraj49
Mi az,hogy"visszatért az átkos" ? El sem ment csak 'ruhát" (köpönyeget váltott") !
Vizual
Könnyű a más "szerszámával" verni a csalánt. Pont erre számit ez a rendszer. A megélhetés miatt sokan visszalépnek. Amig ez van reménytelen mindenféle összefogás. Bárkitől elvehetnek bármit, ahogy fent már írta is valaki. Ez kőkemény az átkos rendszerben alkalmazott tőrvénytelen eszközökről szól. Még igy is. Most csak az a különbség, hogy megfordult a világ. Nem a bűnözőket üldözik a becsületes emberek, hanem fordítva van. Gátlástalan őnkényuralmi rendszerez ahol a hatalom még magát sem tudja korlátozni. A tanárokhoz kell csatlakozni mindenhol, saját jogaik hangoztatásával.
human
Akik tisztességtelenül lettek milliárdosok vajon meddig mernek majd elmenni a hatalommegtartás érdekében? 2010-ben nem volt veszteni valója egy Mészáros Lőrincnek, mert csak pár milliós nyeresége volt. Most már milliárdok a tét. Ez pedig rá fogja nyomni a bélyegét a 2018-as kampányra és választásra.
vonotok
Minden tiszteletem az Önné. Remélem lesz elég bátor pedagógus aki példát tud majd mutatni másoknak is, hogyan kell megszorongatni ezt a rohadt rezsimet.
Sok sikert, erőt egészséget.
csa-csa
@human: a milliárdosok világában nincsenek szabályok!!
ahogy a mély nyomor világában sem! csak más a tét!
prime777
@vonotok: Az a baj,hogy valószínűleg egyedül lesz ő az aki bátor.
Egy fecske nem csinál nyarat.
Félnek a magyarok szembemenni a mostani rendszerrel.
Bár szerintem mindig is féltek a régiektől is.
justhpeter
Ezt a rendszert sem a forradalmárok, hanem a gazdasági ellehetetlenülés fogja lerombolni. Szerencsére már nincs messze.
Toby
@Vizual: A gengszterrezsim hatalommegtartási módszere a félelelmben, fenyegetettségben tartás és az osztogatás !
Vegytiszta Szaddam Husszein módszer, aki a kamerák előtt pénzköteget ad át az iraki parasztnak, de még aznap este főbelöveti, ha nem csókolta mellbe kellő tisztelettel ! Ezt már kamerák nélkül !
GeoCravker
A jelenség nem új. Amikor az Allianztól csótányírtás címén sok embert kirúgtak, és erről cikk jelemnt meg (nol.hu/gazdasag/20091114-nagytakaritas_es__elbocsatas_az_allianznal-428931 ) , a cég belső vizsgálat címén gyakorlatilag nyomozást hirdetett a kommentelők ellen. Akit sikerült beazonosítani, azt kirugták vagy felmondásra késztették (már mennyiben az Allainznál dolgozott).
A NOL áalakítása nyomán a kommentek mára teljesen eltüntek a cikk alól.
supernem
Nem mintha támogatnám a besúgást, vagy a munkavállalók csekkolását, de kár a széllel szemben ...-ni. Mindenesetre bátorságra vall, ha valaki kinyitja a száját, és ha elég sokan teszik, akkor még változhatnak a dolgok!
nezelodo
Ennyire tehetségtelenek a vízfej KLIK vezetői, hogy az érintettektől akarja megtudni támogatja-e a tiltakozókat? Nézze meg az aláírásgyűjtő lapokat, és olvassa a hosszú sorokat.. Vagy nincs számítógépe, esetleg alapismerete a kezeléséhez KLIK-es vezetőnek? Ez utóbbin sem lepődnék meg, látva, hogy milyen színes a kinevezettek listája.
Amúgy borítékolom, egyenként fogják levadászni a tiltakozókat ahogy a megfelelő módszereket családilag is birtokló nagy ember helyezte kilátásba egykor. Lesz itt alkalmatlan tanár, hiányos papírok, elfogult, pöttyös káder, vagy hirtelen pedofillá vált tanerő.
magyarbakancs
Én mindig azt gondoltam ahogy az idő halad az ember mindig okosabb lesz.
Sajnos mindig ugyan azokat a hibákat követi el.
Mindig a történelem ismétli magát.
Mert mindig van hatalom éhes politikus kinek vannak kiszolgálói.
Mert csűrén cseppen.
Hellcat
Mondtam én már nagyon régóta...ez rendszervisszaváltás...ha nem lett volna rendszerváltás a qrbánék lennének ma a legnagyobb komcsik az egész kurva országban.
vonotok
@prime777: De ha eljön e pillanat és tele lesz a pohár, akkor már nem csak egy fecske lesz az utcán.
panellproli
A nyomozás nem csak a tanároknál mŰködik. A tűzoltóknál is figyelik a facebook-ot. És bárki merne kommentelni, amit még Bakondi betiltot, akkor mehet is az utcára.
Lepényleső
Ezek soha ki nem esnek a gyakorlatból? Ők nem,csak a gazdájuk személye változik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.