Csendes tüntetést tartanak vasárnap délután szegedi Deák Ferenc Gimnáziumnál. Helyi civilek állnak ki az iskola tantestülete mellett, amely Csongrád megyében elsőként csatlakozott a miskolci Herman Ottó Gimnázium nyílt leveléhez - írta a Délmagyar.

A Tisztelet szalagjai címmel felhívást tett közzé a Facebookon a Köz-Hasznáért Mozgalom (KHM). A szegedi civilek vasárnap délután 4 órára várnak mindenkit a szegedi Deák Ferenc Gimnázium elé, ahol szalagokat kötnek majd a lépcsőkorlátra. A cél a civilek és a pedagógusok iránti szolidaritás és tisztelet kifejezése.

A Deák Gimnáziumban a 80 fős tantestület nyílt szavazáson, többségi döntéssel határozott úgy, hogy támogatják a miskolciak követelését az oktatás azonnali és radikális átalakítására vonatkozóan. A kezdeményezéshez eddig több mint 7000 tanár, szülő és diák csatlakozott az országból, és 74 iskola nevelőtestülete.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
De ne csak Szegeden. Legyen már végre országos megmozdulás, de olyan a kormány megroggyanjon.
Csak írjátok meg mikor, és hol ott leszek. Pedig nem vagyok tanár ember.
KERKA
Ha a szakszervezet nem lenne olyan megalkuvó, mint amilyen, lehetne országos méretű is a tiltakozás Úgy, ahogyan azt 1992-ben sikerült megvalósítani. Na , annak volt is foganatja!
uzbence
@KERKA: Végre a pedagógusok saját kezükbe vették, veszik a sorsukat. Mert amíg szakszervezetből több van mint pedagógusból, tőlük semmit nem várhatnak.
KERKA
@uzbence: Lehet, hogy országos méretű lesz a tiltakozás, mert csatlakozott már Szeged, és a polgári lakosság is szimpatizál, tehát sikerre lehet vinni.
KERKA
@uzbence: Kimaradt, hogy Miskolchoz csatlakozott a Szeged. de információim szerint országos készülődés van folyamatban.
Toby
Közben azért a KLIK épületét fogják közre és éheztessék ki a szutyokat !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.