A sorkatonaság és a rendkívüli szükségállapot bevezetésének ötlete csak felgyorsítja a fiatalok elvándorlását, Magyarország pedig a jövőbeni felemelkedés lehetőségét is elveszíti – vélekedett a Párbeszéd Magyarország a közleményében.

A PM szerint a kormány sikertelen gazdaság- és oktatáspolitikáját támasztja alá egy aktuális Tárki-felmérés is, amely szerint már a tanulók 67 százaléka és a munkanélküliek 27 százaléka tervez kivándorlást.

A párt úgy véli, meg kell állítani a gimnáziumok felszámolását, és ingyenessé kell tenni az egyetemi alapképzést.

A lakhatási problémák megoldására a PM a közösségi lakásszektor létrehozását javasolja, ahol az állam is építhetne társasházakat. Az építtető cégekkel történő megegyezés alapján a lakások egy része támogatott bérlakás lehetne, illetve az önkormányzatok hosszabb távra bérelhetnének magánszemélyektől lakásokat, amelyeket támogatott bérlet formájában adnának tovább a kerületük polgárainak – olvasható a közleményben.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Amelyik fiatal teheti, már holnap húzzon nyugatra és csak látogatóba jöjjön haza, itt nincs jövője, megélhetése, csak a narancsködös elmekórtanosoknak !
Toby
@Mirabilis: A fidesz egy betiltandó szekta, bűnszöveség, etikátlan halmaz, a kdnp nevű Mókus őrssel együtt, akiknél csak azért van biblia, mert billeg a hármas szekrény és kell alá, láb helyett !
kitta
Nem biztos az! Mindenki a szülők véleményét látja,de a fiatalokat, gyerekeket nem kérdezik meg. Nagyon sok gyereket láttam a Militarytábor-ba,akik önként mentek,és élvezték azt amit ott tanultak. Sőt sok mondta,hogy szeretne katona,rendőr,vagy éppen tűzoltó lenni,és ennek a tábornak kapcsán,megízlelhette,a rendet,és fegyelmet. Voltak olyanok is akik "elbuktak",de legalább időben jöttek rá,hogy mégsem nekik való ez a pálya. Sőt a nagyobbik fiam kapcsán látom,hogy sok fiatal fiú,és lány is érdeklődik a katonaság iránt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.