Szünetel a távfűtés Salgótarján egy részén, miután vasárnap délelőtt meghibásodott a vezeték a hőtermelő központban. A katasztrófavédelem szükség esetén melegedőhelyet biztosít, a szolgáltató dolgozik a hiba kijavításán – közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Angyal Eszter elmondta: Salgótarján belvárosában háromezer fogyasztó tapasztalta a távhőszolgáltatás-kimaradást vasárnap délelőtt. Délután a szolgáltatás részlegesen visszaállt a Pécskő, Meredek és Rákóczi út egy részén, azonban a Napsugár-lakótelepen és a Füleki úti idősek otthonában továbbra sincs fűtés.

A hiba helyét már beazonosították a Salgó Vagyon Kft. szakemberei, a probléma kijavítása azonban még folyamatban van – tette hozzá.

A szóvivő tájékoztatása szerint az idősek otthonában hetvenketten tartózkodnak, a Napsugár-lakótelepen mintegy százhúsz fogyasztóhely érintett.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság elektromos fűtőtesteket és takarókat vitt az időseknek, a lakótelepen távfűtés nélkül maradt lakosság ellátása érdekében pedig felkészült arra, hogy a melegedőhelyet biztosítson, de ez – a lakásokban mért megfelelő hőfok miatt – egyelőre nem indokolt – mondta Angyal Eszter.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Ahol nem kondaimádó a polgármester, ott mindig gyanakvással kell fogadni a "most romlott el, de dógozunk' rajta" meséket !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.