Öt embercsempészt és 52 határsértőt fogtak el a rendőrök Csongrád megyében a hétvégén – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szabó Szilvia elmondta, az M5-ös autópályán Balástya közelében állítottak meg a rendőrök két járművet szombatra virradóra. Az első gépkocsi 32 éves szerb sofőrje húsz szír, afgán, illetve szomáliai migránst szállított. A második járművet egy 38 éves szerb sofőr vezette, vele okmányok nélkül 12 magát szomáliai, illetve nigériai állampolgárnak valló határsértő utazott. Egy a csoporthoz tartozó harmadik járművet és két utasát néhány órával később Tompán tartóztatták fel a rendőrök. A négy szerb férfi ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Szombaton reggel Mórahalom térségében figyeltek fel a rendőrök egy osztrák kisteherautóra. A járművet egy 47 éves szerb férfi vezette. A raktérben az egyenruhások kilenc Srí Lanka-i, négy indiai és négy török férfit, két török nőt és egy török gyermeket találtak. A férfi ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás – tudatta a szóvivő.

Az öt embercsempészéssel gyanúsított férfit őrizetbe vették és a rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatásukat. A migránsok ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.