Tudjuk, hogy mit akarnak a taxisok, de jogosak-e a követeléseik? Van-e a személyszállítók egyéni bajain túlmutató nézőpontja a hétfőn elindult eseményeknek, és ha igen, akkor mi az?

Gulyás Márton, a Slejm videóblog szerkesztője ezeket a kérdéseket válaszolja meg friss videóriportjában.

Felküldte drónját a város fölé, hogy ebből a látványos perspektívából mutassa be és magyarázza el, mi is zajlik most Budapesten.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Pedig reggel én még azt reméltem, hogy ez valaminek az elindítója lesz! A nap végére elveszett a remény!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@bencemacska: De én nem arról beszéltem, hogy nincs megfélemlítés, nem tartanak a kirúgástól. Én arról beszéltem, hogy fel lehet mérni hányan vennének részt valójában sztrájkban. Aki nem meri vállalni az nemmel szavaz akár titkos szavazáson is. Ennyire egyszerű. Ezek után el tudja dönteni a szakszervezet, hogy érdemes-e belefogni.
eugen4402
Mi a lényege? Az, hogy múlik az idő, a Szilícium-völgy kiütéssel nyerte a meccset Vlagyimir Iljics ellen. A lyoni takácsok még fellázadtak, a céhmesterek sem örvendeztek, sőt a zsurnaliszták, nyomdászok, hírlapkihordók sem tapsolnak, amikor a technikai fejlődés folytán lassacskán feleslegessé válnak. Még mindig jobb, mintha háborúznánk...
JAJMÁR
'Az államnak azokat a feltételeket kellene megteremteni, hogy a piac továbbra is szabályozott legyen, az átmenet pedig zökkenőmentesebb, hogy az évtizedek óta taxizásból élő, az állami szabályozás miatt magukat magas költségbeverő taxisok egyik napról a másikra ne veszíthessék el egzisztenciájukat.

A taxisok kiállásában nem azt kell meglátni, hogy na, tessék, a sudribunkók nem képesek elviselni a versenyt. Itt a kiszolgáltatottság,és az érdekvédelem hiánya az, ami a lényeg. Ahogy már az idézett közleményeikben is olvashatjuk, az érdekvédelmi szervezetek semmit se cselekedtek, s ebben, sokan ismerhetünk magunkra, egymásra. Ahogy ma egy tantestület nem tud változást elérni az oktatás riasztó állapotában, és egyetlen ápolónőre nem lehet ráterhelni az egészségügy hiányosságainak felelősségét, úgy 60-80 taxis sem tudja elérni azt a változást, amire szükség lenne.'

Jó a narrátorszöveg, nagyjából ez a lényeg szerintem, amit kiírtam, - nem szó szerint - de sok mindent megmagyaráz.
(Legalábbis nekem, aki most hallottam először az Uber-ről)
verőce21
@JAJMÁR: (09:57) Elég sommás véleményed van ahhoz képest, "aki most hallottam először az Uber-ről"! Már megint úgy butaság az egész amit írsz!
Mi az, hogy a "...magukat magas költségbeverő taxisok"? Minden más vállalkozáskezdés sokkal nagyobb költségbe kerül, mint 600K.
JAJMÁR
@verőce21: 19:06 A sommás véleményem annyi volt Uber ügyben, hogy "jó a narrátorszöveg" a videó alatt!
De előrelátóan gondolva arra, hogy jön a Verőce aki meg nem hallgatja, de véleményt biztos mond, hát legalább okosodjon abból, amit kiírok belőle - kiírtam a fenti pár mondatot - :))))))) Ezeket megtalálod kb. 1,35' és 2' kezdési idősávokban, ha mégis meghallgatnád :)
A "magukat magas költségbeverő taxisok" szavakat is megleled ott :)
verőce21
@JAJMÁR: (20:48) És azt nem "hallottad ki belőle", hogy a sárga taxisok 420 Ft-os benzinárnál kibuliztak maguknak egy magas tarifát, és ezt akarják megőrizni alacsony benzinárnál is, lehetőleg versenytársak nélkül?
JAJMÁR
@verőce21: 05:11 Ezt belőled hallottam ki, és le is írod, amerre jársz, nekem nem kell!
(De talán kérd meg a kormányodat, hogy szállítsák le a tarifájukat, és mindjárt versenyképesek lesznek!)
verőce21
@JAJMÁR: (10:39) Vagy adják el a fürdőmedencéjüket a taxisok és lesz miből etetni a gyerekeiket. :)
JAJMÁR
@verőce21: Nocsak, bennfentes vagy a taxisoknál? Netán odajársz úszni? :D

Add fel Mylord, vesztettél! :)
verőce21
@JAJMÁR: (13:43) Nem én vesztettem, hanem a sárga taxisok. És mindenki, aki a pártjukat fogja. Vagy politikai tőkét remélt kovácsolni a jogellenes magatartásukból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ha már eddig legörgetett...