Szanyi Tibor a megosztás alapú szolgáltatások mielőbbi egységes szabályozására sürgette az Európai Bizottságot az Európai Parlament (EP) versenyjogi vitájának hétfő esti plenáris szakaszában – írta keddi közleményében az MSZP EP-képviselője, az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozó taxisok budapesti demonstrációja kapcsán.

A képviselő kifejtette, szerinte a közösségi alapon szerveződő szolgáltatások betiltása nem járható út, amint az sem, hogy a demonstrálók a munkaeszközeikkel bénítják meg a városi forgalmat. "Ahogy a tanárok, orvosok sem tolják ki az iskolapadokat, a betegágyakat az utcára, úgy ezt más se tegye a saját eszközeivel!" – jelentette ki a politikus.

Hangsúlyozta: "ezek az új szolgáltatások nem csak versenyt, hanem piacbővülést is hoznak. Egyre többen azért tudnak utazni, kimozdulni, mert immár számukra is megfizethető árakon találnak közlekedési és szálláslehetőségeket".

"Az új generációknak egyre kevesebbet mondanak a régi vágású kartellek és diktatórikus árak. Annak a világnak jól láthatóan vége van! Agónia helyett értelmes és átlátható szabályokra van szükség" – fogalmazott Szanyi Tibor.

A taxisok hétfő reggel óta akadályozzák a forgalmat Budapest belvárosában, az Uber ellen tiltakozva. Tüntetésüket előre nem jelentették be.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

prime777
Totálisan egyetértek Szanyi Tiborral.
Kitűnően beszélt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@Dr plágium: Ó,Ó! Ezek szerint a Trócsányié a biznic. Vajon ki az amerikai megbízója, hogy vigye véghez az Uber honosítását? Ez nem korrupció?
prime777
Totálisan egyetértek Szanyi Tiborral.
Kitűnően beszélt.
Toby
Bizony igaza van Szanyinak ! Azonos az álláspontom ebben a kérdésben !
nevemnick
Nem szeretem a pártját, nem szoktam taxival utazni, de ettől függetlenül most igazat adok Szanyinak.
Eriksson
@Yoda69: Nem az olcsóság, hanem az elvek.
Naponta hússzor olvasom itt, hogy "emberek meddig tűrjük még ezt. El kell zavarni a kormányt". A taxisok hatalmas erő. Hozzájuk csatlakozva már el lehetne érni egy és mást, bármit mond is ez az izé, a Habony ügyvezetője.

Na meg Szanyi is.
Mondaná Hofi: Na mi van haver? Érdekelve vagy?
nezelodo
Aszongya a Szanyi aki elég feledékeny, hogy a tanárok, orvosok sem tolják ki az iskolapadokat, a betegágyakat az utcára, úgy ezt más se tegye a saját eszközeivel.
Hát amikor Orbán próbálta megdönteni a regnáló kormányt, nem a saját eszközeivel, a futballhuligánokkal tette?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.