Mintegy hatvan autóval – többel, mint reggel – demonstrálnak Budapesten, a belvárosban a taxisok. Nincs nagy torlódás a környéken, a forgalmat már nem rendőrök irányítják – számolt be az MTI tudósítója a helyszínről, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződéséből kedd délután.

Továbbra is sok a rendőr a környéken. A Bajcsy-Zsilinszky út és Andrássy út kereszteződésében működnek a jelzőlámpák. Nincs nagy torlódás, a forgalom lassan, de halad.

Reggelhez képest több, legalább hatvan taxi van a helyszínen, amelyek többsége a József Attila utca és a Deák Ferenc téri templom között áll a Bajcsy-Zsilinszky úton. Új molinót is látható egy autón, amelyen az Uber közösségi személyszállító szolgáltatásra utalva a "Hatósági ársértés" felirat olvasható.

Az MTI tudósítójának több demonstráló taxis azt mondta: felháborodtak, hogy három nagy szakmai szervezet nem állt melléjük a keddi sajtótájékoztatón kiadott állásfoglalásában.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége és az Országos Taxis Szövetség sajtótájékoztatóján többször elhangzott, hogy a cél közös, a szakmai szervezetek a tárgyalásos megegyezés hívei, megértik az utcán demonstráló taxisokat, de szeretnék, ha nem rombolnák a szakma imidzsét, mivel már kezdett újraépülni a taxisokba vetett bizalom.

A taxisok hétfő reggel óta akadályozzák a forgalmat az Uber ellen tiltakozva. Tüntetésüket előre nem jelentették be.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kedd délelőtt azt közölte az MTI-vel, hogy a rendőrség tudomásul vette a taxisok demonstrációról szóló hétfő esti bejelentését. A rendőrség válaszában megerősítette az MTI információját, amely szerint a tüntetést szerda éjfélig jelentették be.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Csak, hogy mindenki értse: Ez itt most arról szól, hogy a fidesz le akarja nyúlni a teljes taxis piacot, és ehhez átmenetileg az ÜBER-t használja fel eszköznek. Meg arról is szól, hogy nincsen társadalmi szolidaritás. Meg arról is szól, hogy a neten való kényelmes okoskodás és levelezés helyett inkább oda kellene állni most is, és máskor is az éppen fellázadó csoportok mellé. Meg arról is szól, hogy ez a hatalom éppen hogy az egyes csoportok elszigetelése, és az ellenük való hangulatkeltés révén tudja uralni az országot, s lökni mind mélyebbre bele a verembe.
wagabund
..."oda kellene állni most is, és máskor is az éppen fellázadó csoportok mellé."...

Igazad van... De a sárga taxisok mellé sosem fog állni senki...nagyon nem szeretik őket.

csak azt tudnám miért nem?
enslaved
@Mirabilis: "aki ma Magyarországon taxizni akar, annak többek között pszichológiai pályaalkalmassági vizsgát kell tennie" Ez nem csoda, ismerve az agresszív viselkedésüket, mondjuk ha számlát kérnek tőlük. Az áraik is a fellegekben járnak, nem szegény embereknek való, én nem egyszer annyit fizettem a Pesti fuvarom végett, mint amennyiért 200 kilométert autóztam előtte. Volt már olyan is, hogy tudtam, közel van egy utca, de gondoltam megkérdezek azért a biztonság kedvéért egy taxist. A válasz az volt, hogy üljek be és elvisz. Szóval jobban teszik, ha nem lesz dolgom arra, ahol elállják az utat...
enslaved
@Mirabilis: Lehet, igazad van, és általánosítottam kissé. Olyan ember vagyok, aki tapasztalatokból ítél.
bercher16
Helló

Be kell, hogy a projekt finanszírozására álmai és kedves szíved. Élvezze a számos formája a személyi kölcsönök szabott igényeinek.

Kínálunk a következő hátterek: személyi kölcsön, autó hitel, hitel munka, jelzáloghitel, a fogyasztási hitelek, finanszírozási külföldi tanulmányokat.

Minden hitel ajánlatok vizsgálták, hogy megfeleljen a személyes igényeinek.

E-mail: georges.bercher@gmail.com
Honlap:
pret-particulier.xyz

Szívélyes

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.