A kormány álláspontja szerint igazuk van a Budapesten demonstráló taxisoknak – közölte a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdai fővárosi sajtótájékoztatóján, miután a kabinet megtárgyalta a taxisok ügyét.

Fontos, hogy Magyarországon mindenki egyenlő feltételek mellett folytathassa az ilyen típusú személyszállítást – mondta Tuzson Bence, közölve, hogy a kormány ezért szigorú, mindenkire egységes szabályozás megalkotását látja indokoltnak.

A kabinet tárgyalásokat kezd a taxisokkal, ezek két mederben zajlanak majd. Egyrészt egy hosszú távú, mindenkinek előnyös szabályozást akarnak, amely szabálysértési szankciókat is tartalmaz és adózási szempontból is végrehajtható. Másrészt – amíg ez nem születik meg, ami minimum másfél hónap – egy olyan átmeneti rendszerre van szükség, amely alapján szankciók vezethetők be azokkal szemben, akik megsértik a jelenlegi jogszabályokat – közölte az államtitkár, aki az átmeneti rendszer várható elemei között említette az adóhatósági ellenőrzéseket.

A kormány arra kéri a taxisszervezeteket, hogy függesszék fel a demonstrációjukat, kezdjék meg a tárgyalásokat, amelyek folytatására a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot hatalmazta fel a kabinet.

Arra a kérdésre, hogy be fogják-e tiltani az Ubert, Tuzson Bence azt felelte: nem betiltásról van szó, hanem egységes feltételekről, arról, hogy a szigorú személyszállítási előírások legyenek érvényesek mindenkire.

A taxisok hétfő reggel óta akadályozzák a forgalmat Budapest belvárosában az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozva.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Ismerjük a Tuzsonbencike szavahihetöségét...Igérgetnek csak,
hogy csillapitság az indulatokat... Csak gagyi duma...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
levarosbukta
@volvós: Igy igaz, nem fog történni semmi.
zöldszem
Azért ezt a helyzetet maga a kormány idézte elő!
Elő írt egy egységes jó magas tarifát!
Tudva lévő volt előre, hogy ebből baj lesz.Ha egy autószerelőnél az állam megállapít egy jó magas árat, mindenki ezen az előírt áron árulná a szolgáltatását?
Be kell látni verseny van! Miért nem mentek (tüntetés helyett) a versenytársak árai alá? Jól néznénk ki, azért mert nem szervizben javíttatjuk az autót, a szerviz bezáratná a kormánnyal a maszek szerelőket.
Vagy tüntessenek a Parlament előtt, vagy a NAV-nál, akik előírták az egységes tarifát.
Kötelező volt leszerződni az államnak? Nem! Lehettek volna UBER-esek, esetleg munkás emberek.
papa.49
Ha most abbahagyják többé nem lesz alkalmuk elkezdeni, NEM SZABAD HINNI A SZIRÉNHANGNAK, MERT HAZUDIK!!!Előbb változtassák meg a törvényi szabályozást, utána abba lehet hagyni a tüntetést!!! DE borítékolnám, hogy semmi nem fog változni, hiszen a uber mögött kormányzati szarzsákok állnak!!!
volvós
@Szókrakész: 20:43

Mit köszönsz ??? Ezt benézted, lázár itt sincs, csak a dumálós
tuzsonbencike...az meg csak felolvassa a véleményeket..:-((
Szókrakész
@volvós: Ezt te nézted be.
Lapozz vissza 2 nappal ezelőtti cikkhez.
Ahol a taxisok Lázárt dicsérik és tőle várják a megoldást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.