Magyarország tavaly körülbelül 200 millió eurót (60 milliárd forintot) fordított a bevándorlásra, ehhez 7 millió eurónyi uniós támogatást kapott, ez a teljes költség 3,5 százaléka – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1-nek csütörtökön.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy az országba érkező kísérő nélküli kiskorúak ellátásához azonban az ország még szimbolikus támogatást sem kapott az Európai Bizottság migrációs alapjától.

Hozzátette: általában elmondható, hogy más országok jóval nagyobb támogatásokat kaptak a migrációs helyzet kezelésére. Példaként Ausztriát említette.

Rétvári Bence közölte: a magyar intézményrendszerben nagyon kevés, 48 hely volt tavaly az országba kísérő nélkül érkező kiskorúak befogadására, de voltak hosszú hónapok, amikor háromszáz gyermek is élt egyszerre a befogadóállomásokon. Ehhez felújításokra, bővítésekre volt szükség, Magyarország ezt költségvetési forrásból fedezte.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
Ezzel kapcsolatban az a kérdés, hogy mennyi került a fideSS és a kdnp körüli vállalkozókhoz, és a politikusokhoz!
Pl: plakátokhoz, agitátorok, tanácsadók, propaganda anyagokhoz kapcsolódó pénzek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Na kíváncsi vagyok mikor jön erre a cáfolat.
namihami
Ejnye-ejnye, hitetlen népség.
Ti tán kételkedtek a Kisbence szavainak igazságtartalmában? Nem szép tőletek, hiszen Ő hithű kereszténydemokrata, így hazug szó el sem hagyhatja az ajkát. (lásd Tízparancsolat)
Bár a gyónás sokat lazít ezen a gondon.
Volt egyszer egy kemence, belebújt a Kisbence...
Bár ahogy nézem, az nem is kemence lehet...
nyanya001
Kevesebbet kellett volna a hülye plakátokra költeni, mint ppl a Magyarországra jössz,
nem veheted el a magyarok munkáját !
Egyenlőre ez a kormány még a magyaroknak sem ad munkát !
nyanya001
mert ha nem lennének itt a rohadt aljas multik, milliók lézengenének munka nélkül !
eszegfu
Ma "hadilábon" állok a számokkal...mégis megpróbálom. Én találtam egy 2015. jun. cikket, ahol az unió M.o-nak a 2014-2020. évekre megszavazott 64,1 mill. EUR-ot a menekültekre, melyből 2015. márciusában "lehivtunk 24 mill. EUR-t... tehát nem 7 milliót!!! A másik a költésünk... mégis mi van benne ebben a 200 mill. EUR-ban?! Pl. a kerités, a határnál szolgáló katonák ellátása, szállása (ami ugye nem volt valami "felhőtlen"), vagy a készenléti-, tulóra dijuk...amit tévesen fizettek ki? Elvileg én ezeket is ide sorolnám... de azért érdekes lenne megtudni: mire is ment el a pénz...
nemjoezigy
@Szókrakész: Igen igazad lehet, (kb) mert olvastam olyan kimutatást, ami arról szólt, hogy az igénybe vett pénz 10 %-ába került az objektum.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.