Mégsem vállalt őrült nagy kockázatot Novák Előd az internet-lekapcsolós törvénytervezet kiszivárogtatásával – közölte az Átlátszó "Így írnánk mi" rovata.

Mint a lap megjegyezte: a jobbikos országgyűlési képviselő „akár fel is ismerhetne egy minősítési jelölést”. Ráadásul azon is elgondolkodhatott volna, hogy aligha lesz minősített adat egy dokumentumból, ami elektronikusan jut el hozzá és még az sem szerepel benne, hogy ki készítette, vagy hagyta jóvá.

A dokumentumot a Honvédelmi Minisztérium jelölte meg „nem nyilvánosként”, de erre nem volt alapja, hiszen nem a Honvédség szervezeti felépítésére vonatkozó információk voltak benne. Emellett nem belső egyeztetésre küldtek szét az anyagot, hanem a frakcióknak, akiket a “Nem nyilvános” jelzés pont ugyanúgy nem kötelezi semmire, mint a sajtót vagy bármely polgárt, akihez a szöveg eljut.

Az Átlátszó azt ajánlotta Nováknak:

Legközelebb hasonló esetben bátran használhat ehhez olyan platformot is, amit nem kifejezetten bűncselekmények büntetlen elkövetése érdekében üzemeltetnek külföldi szerveren.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Egyebkent se kapna bortont, mert vedi a mentelmi jog.
Hellcat
Na Előd akkor most vállalj tényleg kockázatot! Ügynökakták...PAKS 2...gyerünk.
nemkati
Mindezek ellenére, vagy ezek mellett: miért is titkos, vagy nem nyilvános az, hogy a kormány az alaptörvény milyen módosítására készül? Pláne, ha egy ilyen aljas módosításhoz tuti nem lesz meg a 2/3? De én javasolok egy módosítást: dobják a szemétbe az egész alapkatyvaszt úgy, ahogy van!
leszúrt rittberger
Remekül megtalálta az Átlátszó a témában a lényeget... Mindegy mi történik, hogy lekapcsolják az internetet, vagy hogy totális diktatúra jön, mindennél fontosabb a Jobbikon valami újabb fogást találni :DDD
justhpeter
Muszáj minden baromságot komolyan venni ?
Vizual
Buta is. Hiszen egy képviselőnek ezt tudnia kellene.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.