A bürokráciacsökkentés jegyében a kormány több mint 70 állami, országos háttérintézmény, költségvetési szerv átszervezését, illetve megszüntetését tervezi – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Lázár: 50 ezer embert érint az új leépítés

Lázár János elmondta, a következő napokban tárgyalások indulnak a Miniszterelnökség és a tárcák között arról, hogy a háttérintézményeket, költségvetési szerveket hogyan lehet a tárcákba visszavinni, hogyan lehet a kiszervezéseket megszüntetni, egyszerűbben, olcsóbban és gyorsabban működtetni a rendszert. Jelezte, 50 ezer ember dolgozik ezekben az intézményekben, szerveknél.

A kormány csak kivételes esetben lát arra lehetőséget, hogy ezek a költségvetési szervek, hivatalok, intézmények megmaradjanak – mondta a miniszter, aki a biztosan megmaradó intézmények közé sorolta a rendőrséget, a honvédséget, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot, az Állami Egészségügyi Ellátó Központot és a Szociális Főigazgatóságot.

Lázár János az átalakítandó intézmények között említette az Országos Egészségbiztosítási Pénztárt, a nyugdíjfolyósítási intézetet. A kormány tájékoztatása szerint február 10-én dönt erről a kérdésről.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemjoezigy
@Papuska1: "Nehezen értem a helyzetét." írja.
Pedig egyszerű, no nem az én helyzetem, hanem ahogy működik az állás ajánlat - állás keresés.
Itt, erre fele is nekem napi ~50 állásajánlat jön, napi 3-5-re válaszolok, -azokra amikre megfelelek-, jó, ha 50-ből 1-re kapok választ, az is többnyire, dicséri a munkásságomat, de nem engem választottak.
A másik megközelítés, az, hogy lehetetlen megfelelni a kívánságoknak. Kis túlzással fiatal, több diplomás, több éves gyakorlat kell, ami ugye szinte lehetetlen.,
Megint másik megközelítés: olyan hirdetések is vannak, amiket már betöltöttek, de muszáj meghirdetni a cégnek.
human
@Papuska1: És a királyságban az a legjobb, hogy a király saját kénye kedvére adhat vagyont és előjogokat a rokonoknak, haveroknak csupán a hűségük és nem teljesítményük, munkájuk alapján. Még szerencse, hogy most nincs királyság. De várjunk csak, ...
Papuska1
@nemjoezigy: Értelmiségiként valóban nehezebb. Így már jobban megértem a problémát. Sajnos egyes szakterületeken jóval több szakembert képeztek ki, mint amennyire szükség lehet, bizonyos értelmiségi szakmák divatosabbak, mint ahányan el tudnak helyezkedni bennük. Ráadásul ilyen szinten már a szakmai kérdések mellett bizalmi kérdések is felmerülnek. Nem akarok okoskodni, de több ismerősömnek bevált, hogy esetleges potenciális munkaadóval egyeztetve, valamiféle speciális szakterületi átképzést, vagy ráképzést vállal, vagy egy kicsit engedve először a képzettsége alatt vállal munkát és próbál visszaemelkedni. Tudom tanácsot adni könnyebb... Egy egyszerű, képzetlen ember elhelyezkedése valóban ezerszer egyszerűbb!
Papuska1
@human: Azt hiszem érdekes fogalma van a modern monarchiákról. Mint írtam, a nekünk például szolgáló nyugati országok közül a legtöbb állam királyság. Mégis jól működnek, és van egy sajátos hagyomány, nemzeti összetartó erő, egy szimbólum, ami nálunk elvileg, de csak elvileg a köztársasági elnök. A spanyol király például belső háborút előzött meg, és sorolhatnám. Persze vannak köztársaságok is. Azok közül is van sikeresebb és kevésbé sikeres. Úgy tűnik a dolog nem az államformán múlik!
human
@Papuska1: Monarchia ellenes vagyok. Azért fenntartani egy családot és udvartartását luxusban csak hogy legyen, hát enyhén szólva nem elfogadható.
Papuska1
@human: Szerintem sok olyan dolog van, aminek elsőre nem látjuk az értelmét, de mégis szükséges, hasznos, esetleg még nélkülözhetetlen is lehet. Gondolom, hogy a néhány köztársasági államformában működő Uniós országon túl, a sok monarchiát fenntartó ország tudja miért teszi azt, amit tesz. Például egy Dániát, vagy Norvégiát a legkevésbé sem gondolnék buta, céltalan, és maradi országnak. A többi monarchiát sem, amik nem kevésbé gazdagok és látszólag demokratikusak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.