A Jobbik csak saját módosító indítványainak kormányzati elfogadása esetén támogatná az alaptörvény terrorveszéllyel összefüggő módosítását – közölte Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A jobbikos politikus tájékoztatása szerint a célt fontosnak és szükségesnek tartják, azzal ugyanakkor nem értenek egyet, hogy a kormány "bemondásra" életbe léptessen egy terrorveszélyhelyzetre vonatkozó jogrendet. A Jobbik ehelyett négyötödös parlamenti felhatalmazáshoz kötné a lépést – tette hozzá, megjegyezve: szerinte a Fidesz az emberek félelmeire és naivitására játszva szeretne "túlhatalmat". Az új jogrend időtartamát 60-ról 30 napra csökkentenék, ám az meghosszabbítható lenne.

Mirkóczki Ádám értékelése szerint a javaslat több elemének nincs köze a fenyegetettséghez. Példaként hozta a kereskedelmi televíziók és rádiók rendelkezésre bocsátását, ami szerinte

a legsötétebb diktatúrákat idézi.

A szóvivő visszautasította Orbán Viktor szavait, miszerint se többet, se kevesebbet nem kívánnak, mint ami a nyugat-európai országokban megvan.

Azt kérte, hogy a kormány tekintse partnernek az ellenzéket és tegyen le korrekt tervezetet. Hozzátette: 30 pontos módosító javaslatcsomagot juttatnak el a honvédelmi tárcához és annak valamennyi eleméhez ragaszkodnak.

Mint korábban beszámoltunk róla, Novák Elődöt nem hatotta meg a harminc éves titkosítás, nyilvánosságra hozta azt a kormányjavaslatot, amiben azt taglalják, mit tehet meg a kormány terrorveszély esetén. Olyan pontok szerepeltek a tervezetben, amiből kiderült, hogy terrorveszélyre hivatkozva az internetet is lekapcsolhatná, vagy a médiumok szerkesztőségeinek irányítását átvehetné a kormány.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

interceptor
Orbánnak zsigeri indíttatása van a totális hatalom létrehozására!
Mindent maga alá gyűrni, mindent leigázni, mindenki felett uralkodni!!
Undorító szar alak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Addig fognak ügyeskedni, amíg át nem verik ezt is a parlamenti szavazatgyáron.
Yoda69
Egyenlore, de ne legyenek illuzioink.
Szókrakész
"A Jobbik csak saját módosító indítványainak kormányzati elfogadása esetén támogatná az alaptörvény terrorveszéllyel összefüggő módosítását"
...
"Elbukott Orbánék terve az internet lekapcsolására"
Miért kell már mint kész tényt leírni?
verőce21
Az Országgyűlés egyszerű többséggel kimondhatja a feloszlását, onnantól három hónapon belül megtartható a választás.
kukac50
Félelemkeltés sokkolás terrorizálás Orbán módszere
Már elég lépni kellene!
Butautáló
@kkalman: Az újságíráshoz ma már elég az igazolvány! Írni sem kell tudni. Van diktafon, Gizike meg legépeli! :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.