Az új kecskeméti gazdálkodástudományi kar és campus épületének kivitelezésére a Magyar Nemzeti Bank által létrehozott hat Pallas Athéné-alapítvány megalapította a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt.-t (KEDO Zrt.).

A közlemény szerint a gazdasági társaság célja a Kecskeméti Főiskola, illetve a Szolnoki Főiskola jelenlegi karainak fejlesztése, valamint a Kecskeméti Alkalmazott Tudományok Egyeteme, a későbbiekben a Kecskeméti Egyetem építészeti megvalósítása.

A KEDO Zrt. vezérigazgatója Szemerey Szabolcs, aki több mint hat éve a Kecskeméti Főiskola oktatója, 2011-től pedig részt vesz a főiskola duális képzésének elindításában, valamint a vállalatokkal és intézményekkel történő kapcsolattartásban.

A társaság igazgatóságának elnöke Ailer Piroska, a Kecskeméti Főiskola rektora lett, aki jelentős szerepet vállalt a járműipari alapszak Kecskeméti Főiskolán történő elindításában, valamint a duális képzés magyarországi bevezetésében és meghonosításában.

Kecskemét eddigi legnagyobb, 15 milliárd forintos felsőoktatási projektje kezdődött meg tavaly június végén. A Pallas Athéné-alapítványok közös beruházásában 2017 szeptemberére új campusszal bővül a Kecskeméti Főiskola területe, az intézmény egy gazdálkodástudományi karral kiegészülve alkalmazott tudományok egyetemeként működhet tovább.

Amint azt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapokmánya és társadalmi felelősségvállalási stratégiája is tartalmazza, az MNB feladatának tekinti a hazai pénzügyi kultúra fejlesztését, az ezt megalapozó közgazdasági, társadalmi gondolkodás serkentését, illetve az ehhez kapcsolódó intézményrendszer és infrastruktúra javítását.

Az MNB a rendelkezésére álló eszközökkel segíteni kívánja a magyarországi közgazdasági oktatást, az új irányzatok elterjedését, a tudományos műhelyek munkáját, a pénzügyi műveltség szélesítését, ennek érdekében hirdette meg a Pallas Athéné Közgondolkodási Programját és – a többi között – e céljai megvalósítására alapítványokat hozott létre.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Hurrá...még 1 építkezés amit szétlophat a fitymasz maffia.
justhpeter
Minden karon Matolcsy fog oktatni. Ha nem ér rá, akkor Matolcsyné.
nyanya001
Mindenre van pénz csak arra nincs amire kellene.
Az illiberális baromság lesz a fő tantárgy !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.